Картопля, запечений у фользі

Картопля, запечений у фользі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля в такому незвичайному вигляді сподобається гостям однозначно. Страва виглядає дуже ефектно на столі, до того ж дуже смачно!
Беремо картоплин за кількістю осіб. Краще вибирати великі й рівні.

Інгредієнти

Картопля великий – за кількістю осіб
вершкове масло – 30 р.
сіль – за смаком
сир твердий (типу російського) – 100 р.
гриби – 100 р.
цибуля ріпчаста – 1 невелика головка

Як приготувати Картоплю, запечений у фользі

Таку картоплю можна подавати як гарнір або як самостійне блюдо, додавши зверху інгредієнти за смаком: будь-який салат, гриби солоні або просто посипати зеленню. В рецепті розрахунок інгредієнти на 1 порцію. Множимо на кількість порцій і готуємо скільки потрібно.

Покроковий рецепт

Картоплю добре миємо. Загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Дістаємо, укладаємо в глибокі миски, щоб картопля не покотився. Акуратно розгортаємо фольгу зверху, загортаємо краю. Картоплину розрізаємо ножем, не торкаючись нижньої його частини.

Виделкою акуратно робимо пюре, не зачіпаючи шкірки знизу і з боків. Додаємо дрібну сіль.

Додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо.

Додаємо тертий сир. Перемішуємо. Важливо все додати в картоплю, поки він гарячий, щоб розтануло масло і сир розплавився.

Гриби з цибулею підсмажуємо, укладаємо зверху. Приємного апетиту!