Манти з фаршем і картоплею

Манти з фаршем і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У багатьох країнах манти є традиційним блюдом з м’яса, наприклад у Монголії, Туреччини, Узбекистані. З одного боку вони чимось нагадують буузы, з іншого хінкалі, але є смачним блюдом.

Інгредієнти

Для тіста
Вода – 200 мл
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – 1/3 ч. л.
Масло рослинне – 4 ст. л.
Борошно – скільки візьме тісто
Начинка
Фарш м’ясний – 500 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Картопля – 150 гр.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Приправи – за смаком

Як приготувати Манти з фаршем і картоплею

В начинку з м’ясного фаршу додають цибулю і картоплю. Овочі порізати ножем і ні в якому разі не пропускати через м’ясорубку або інший подрібнювач. М’ясо за бажанням також можна зробити рубленим, але в описаному рецепті використовується фарш, пропущений через м’ясорубку.

Покроковий рецепт

В першу чергу приготуємо тісто. У миску насипаємо 1,5 склянки борошна, додаємо сіль.

Розбиваємо яйце.

Вливаємо всю воду.

Додаємо рослинне масло.

Замішуємо густе еластичне тісто, поступово підсипаючи борошно. Залишаємо тісто на деякий час, щоб воно відпочило. Це дозволить тесту придбати еластичність і хорошу консистенцію для ліплення, а готові вироби після варіння не втратять свою форму.


Поки тісто відпочиває, можна зайнятися підготовкою начинки. Картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо ножем: цибулю – дрібними кубиками, картоплю – середніми кубиками.

М’ясний фарш солимо і перчимо. За бажанням додаємо спеціальні приправи для м’яса або м’ясного фаршу, універсальну або сушену зелень, – кому що подобається.


Порізані овочі з’єднайте з м’ясом. Начинку ретельно перемішуємо.

Від загального шматка тіста відрізаємо частина і розкочуємо качалкою в пласт товщиною близько 3-4 мм. Розрізаємо на квадрати.

У центр кожного квадрата кладемо начинку.


Ліпимо манти. Для цього в центрі з’єднуємо протилежні куточки. У утворився квадрата з’єднуємо куточки, розташовані поруч один з одним.


Підготовлені вироби варимо на пару в пароварці, познице, мультиварці і т. д. Час приготування 20 хвилин.


Готові гарячі манти подаємо з улюбленим соусом.