Манти з фаршем і картоплею

Манти з фаршем і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В першу чергу приготуємо тісто. У миску насипаємо 1,5 склянки борошна, додаємо сіль.

Розбиваємо яйце.

Вливаємо всю воду.

Додаємо рослинне масло.

Замішуємо густе еластичне тісто, поступово підсипаючи борошно. Залишаємо тісто на деякий час, щоб воно відпочило. Це дозволить тесту придбати еластичність і хорошу консистенцію для ліплення, а готові вироби після варіння не втратять свою форму.


Поки тісто відпочиває, можна зайнятися підготовкою начинки. Картоплю та цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо ножем: цибулю – дрібними кубиками, картоплю – середніми кубиками.

М’ясний фарш солимо і перчимо. За бажанням додаємо спеціальні приправи для м’яса або м’ясного фаршу, універсальну або сушену зелень, – кому що подобається.


Порізані овочі з’єднайте з м’ясом. Начинку ретельно перемішуємо.

Від загального шматка тіста відрізаємо частина і розкочуємо качалкою в пласт товщиною близько 3-4 мм. Розрізаємо на квадрати.

У центр кожного квадрата кладемо начинку.


Ліпимо манти. Для цього в центрі з’єднуємо протилежні куточки. У утворився квадрата з’єднуємо куточки, розташовані поруч один з одним.


Підготовлені вироби варимо на пару в пароварці, познице, мультиварці і т. д. Час приготування 20 хвилин.


Готові гарячі манти подаємо з улюбленим соусом.