Запіканка з картоплі і гарбуза з вешенками і печерицями

Запіканка з картоплі і гарбуза з вешенками і печерицями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запіканка з картоплею і гарбузом – смачний гарнір на швидку руку!

Інгредієнти

Гарбуз – 200 г
Картопля – 350 г
Морська сіль з травами – за смаком
Майонез або сметана – опціонально
Печериці – 100 г
Гливи – 50 г
Цибуля – 1,5 шт.
Перець чорний – за смаком
Рослинне масло – опціонально

Як приготувати Запіканка з картоплі і гарбуза з вешенками і печерицями

Ароматна запіканка з овочами і грибами стане яскравою родзинкою на вашому столі. Корисні компоненти і ароматна начинка – все, що потрібно для ідеального гарніру!

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для запіканки – очистити гарбуз і картоплю, прибрати лушпиння цибулі. Промити овочі та гриби.

Нарізати картоплю на тонкі пластинки і укласти шаром у форму для запікання, змащену олією. Використовувати тільки половину картоплі. Важливо враховувати, що кожен шар запіканки потрібно трохи солити і перчити за смаком.

Покрити картопля цибульними кільцями.

Подрібнити гливи та печериці на дрібні слайсы. Подрібнити кубиком половинку цибулини.

Обсмажити нарізані гриби з цибулею на рослинному маслі.

Нарізати гарбуз на слайсы і викласти плід наступним шаром.

Викласти обсмажені гливи з печерицями.

Покрити гриби картоплею. Змастити компонент майонезом або сметаною. Відправити блюдо в духовку – до м’якості всіх інгредієнтів.

Смачна і ароматна запіканка готова!

Можна подавати незвичайний і ніжний гарнір до столу. Приємного апетиту!