Смажена картопля з куркою і грибами

Цю страву можна їсти хоч кожен день і вона не набридне, таке воно смачне і по-справжньому домашня.

Інгредієнти

Картопля – 6 шт.
Куряче філе – 150 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 3 зубчики
Гриби – 200 г
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Рослинне масло – 5 ст. л.

Як приготувати Смажена картопля з куркою і грибами

Смажена картопля з куркою одне з найулюбленіших страв на вечерю в кожній родині. Крім того, що це блюдо відмінно насичує і зовсім не дороге, воно приголомшливо смачне. Коли починаєш готувати миттю збігається вся голодна родина і навіть сусіди відчувають цей вабливий аромат вечірнього вечері.

Картопля з куркою має безліч варіацій приготування, в нашому рецепті ми хочемо запропонувати варіант на сковороді з використання рослинної олії і грибів. Гриби з картоплею – це ще одна класика і зовсім не просто так, дійсно поєднання цих продуктів просто відмінне. Звичайно, це блюдо можна назвати дуже корисним і дієтичним, але можна спробувати зменшити кількість калорій і використовувати тільки філе курки, без кісток і шкірки. А також можна замінити на оливкову олію і зменшити його кількість. Перед подачею не забудьте нарізати багато зелені: цибулі, петрушки і кропу.

Покроковий рецепт

Чистимо цибулю і часник, нарізаємо крупно, кільцями або півкільцями.

В розпечене масло закидаємо цибулю і часник. Добре обсмажуємо, щоб з’явився золотистий колір. При необхідності можна додати ще олії.

Моєму куряче філе і ріжемо довгими смужками, обов’язково вздовж волокон, так м’ясо буде м’якше.

Відправляємо м’ясо до цибулі з часником, обсмажуємо.

Картоплю чистимо, миємо й ріжемо практично так як виглядає картопля фрі, тонкі довгі смужки. Краще промокнути серветкою, щоб прибрати зайву вологу і крохмаль.

Дивіться також:  Мусака болгарська

Висипаємо картоплю в сковороду, вогонь зменшуємо на середній. Смажимо приблизно 10 хвилин.

Гриби промиваємо і теж прибираємо зайву рідину, можна це зробити за допомогою сита або використовувати паперову серветку. Особливий аромат додасть свіжа зелень.