Курячі стегна запечені з картоплею

Курячі стегна запечені з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Не знаєте, чим порадувати своїх домочадців, приготуйте смачні запечені стегна з картоплею. Приготування страви не займе багато часу. У складі використовуються доступні і недорогі продукти.

Інгредієнти

Курячі стегна – 4-5 шт.
Картопля середнього розміру – 4-5 шт.
Майонез – 3-4 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Приправи для курки – за бажанням
Часник – 2 зубчики
Масло вершкове – 4 ст. л.
Бульйон будь – 1 ст.

Як приготувати Курячі стегна запечені з картоплею

Курячі стегна можна замінити іншими частинами, наприклад, взяти гомілки. Підійде і тушка курки, тільки її попередньо розрізають на декілька порційних шматків. Блюдо виходить смачним і ситним. Можна запікати стегна з картоплею в духовці до обіду, вечері і навіть до святкового столу.

Покроковий рецепт

Стегна промиваємо і кладемо в миску. Додаємо сіль, перець і інші спеції за бажанням. Кладемо майонез.

Добре перемішуємо складу. Намагаємося, щоб вся поверхня кожного стегна була покрита маринадом. Накриваємо миску і залишаємо продукт маринуватися протягом 60 хвилин.


Промиваємо і очищаємо бульби картоплі. Розрізаємо на середні шматочки. Відправляємо порізану картоплю в миску з куркою і маринадом. Добре перемішуємо і залишаємо ще на 5 хвилин, щоб картопля встигла наїстися приправами.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо мариновані продукти. Вливаємо бульйон. Зверху кладемо 2 неочищених зубчики часнику і шматочки масла. Відправляємо стегна з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.


Коли курка покриється золотистою скоринкою, можна виймати блюдо і розкладати по порційних тарілках.

Кличемо родину до столу.