Корисна запіканка з геркулесову каші і фруктів

Пропонуємо приготувати запіканку з пшоняної каші і фруктів.

Інгредієнти

пшоняної крупи — третину склянки
свіжого коров’ячого молока — півлітра
води — один стакан
курячі яйця — три сирих
сметана — дві столові ложки
очищеного олії — дві столові ложки
коров’ячого масла — 20 г
панірувальних сухарів — одна столова ложка
цукру — одна столова ложка
ягідного сиропу — одна столова ложка
свіжі фрукти (банан, персик, яблуко тощо) — велика жменя
солі — трохи

Як приготувати Корисна запіканка з геркулесову каші і фруктів

Щоб вашим малюкам не набридли звичайні страви, проявіть невелику фантазію як в їх приготуванні, зміст продуктів, так і в їх оформленні.

Покроковий рецепт

Промите пшоно залити гарячою водою або окропом і поставити варити близько 10 хвилин на слабкому режимі. Потім в посуд крупою підлити молока і варити до готовності.

Готову пшоняну кашу змішати з вершковим маслом і цукром. Остудити і вбити одне сире яйце.

Два яйця збити зі сметаною до однорідної структури.

Фрукти очистити від шкірки і серцевини, порізати на невеликі шматочки (розміром не більше 1 см).

У змащену олією форму або глибоку сковороду, посипану панірувальними сухарями, викласти частини готової каші. Поверх неї розкласти нарізаних фруктів, потім покрити їх 2-й частиною каші.

Пензликом змастити зверху збитою сумішшю з яєць і сметани.

Духовку розігріти до 180°C, поставити в неї форму з кашею і фруктами і запікати 20-30 хв.

Готову страву полити ягідним сиропом і присипати горіхами.

Дивіться також:  Запіканка з пшона з яблуками