Каша з кус-кус

Швидкий сніданок з фруктами.

Інгредієнти

Кус-кус — 450 гр
Масло вершкове — 100 гр
Цукор — 1 ст. л
Кориця — 1 ч. л
Волоські горіхи — 1 ч. л
Хурма — 1 шт

Як приготувати Каша з кус-кус

Кус-кус крупа придумана в Північній Африці (Магриб), в племені кочівників – берберів. Роблять вони її в ручну з пщеницы твердих сортів (манки). Готують її в каструлі яка називається борма, за своєю будовою – зто пароварка. Внизу готують м’ясо птиці або рибу з овочами, а у верхній частині з отворами на дні через які піднімається пар, де і готується кус-кус. Роблять з кус-куса і десерт додаючи різні спеції і сухофрукти.

Покроковий рецепт

Вершкове масло розтопити і змішати з кус-кусом, добре перемішати, щоб кожна крупинка була в маслі.

Заливаємо гарячою водою так, щоб кус-кус повністю був покритий, потримати під кришкою 10 хвилин до збільшення об’єму.

Поставити в розігріту духовку на 10 хвилин.

Волоські горіхи подрібнити. Хурму порізати на кубики. Залишити горіхи і хурму для прикраси.

Змішати готовий кус-кус з горіхами і хурмою, додати цукор і корицю. Прикрасити залишилися горіхами і хурмою.

Дивіться також:  Гарбузова каша