Рисова каша з сухофруктами

Приготуйте солодкий десерт у себе на кухні — рисову кашу з сухофруктами на сніданок, Вам обов’язково сподобається це незвичайне поєднання!

Інгредієнти

Рис довгозерний — 200 грам
Морква — 1 шт
Яблуко — 1 шт
Курага (сушений абрикос) — 3 ст. л
Чорнослив (сушена слива) — 2 ст. л
Родзинки білий киш-миш — 3 ст. л
Арахіс — за смаком
Цукор — 3 ст. л
Сіль — 1 ч. л
Олія соняшникова — 3 ст. л
Кунжут — за смаком
Фрукти — за смаком

Як приготувати Рисова каша з сухофруктами

Рис – другий хліб: у Східних країнах страви з рису ціла культура. Рис завжди до місця: чи то весілля, чи званий обід. Рисова крупа славиться своєю універсальністю: завжди ситно і максимум користі. З неї легко приготувати перше, друге і третє. З рису роблять квас, в Японії національний алкогольний напій – рисова горілка саке. А всілякі десерти з рисового злаку виходять надзвичайно делікатесними.

Покроковий рецепт

Відваримо рис до стану аль денте, варити рис слід протягом 20-25 хвилин. В киплячу воду на 1 літр попередньо додати 1 ч. л. солі. Сухофрукти подрібнити.

У каструлі з товстим дном розігріємо соняшникову олію і протягом 5 хвилин обсмажимо моркву, додаємо до моркви порізані і помиті сухофрукти: курагу, чорнослив, родзинки. Через 3-4 наллємо воду до половини вміст каструлі. Чорнослив ви можете замінити фініками, тоді каша буде солодший.

Поки нудиться начинка з сухофруктів, підготуємо топпінг до каші.
У сковороді розтопити на середньому вогні цукор до золотистого кольору, в цукровий сироп кладемо нарізані кубиками яблука і швидко, ретельно перемішуємо.

Сирий арахіс обсмажимо до золотистого кольору. Після охолодження завантажуємо горішки в кавомолку і подрібнюємо до стану борошна. Можна використовувати вже обсмажену солоний арахіс.

Дивіться також:  Ненудна вівсянка

Відварений рис додамо в каструлю з сухофруктами, заллємо водою (200 мл). Тушкуємо до готовності 20 хвилин.

Після того, як каша настоїться і охолоне, можна подавати до столу. Вже в тарілку порційно за смаком додати мелений арахіс і яблука в карамелі. Прикрасити кунжутом і фруктами.