Рисова молочна каша з гарбузом

Час приготування: 40 хвилин

Гарбуз краще вибирати яскраво-помаранчевого кольору, що говорить про її стиглості, і така гарбуз більш ароматна.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Гарбуз — 400 гр
Вода — 500 гр
Рис — 200 гр
Молоко — 250 гр
Цукор — 1,5-2 ст. л
Сіль — 1/3 ч. л.

Як приготувати Рисова молочна каша з гарбузом

Рисова каша з гарбузом — це смак знайомий всім з дитинства. Часто мами і бабусі готували нам такий сніданок, а осінь — прекрасна пора для приготування цього корисного і смачного страви.

Покроковий рецепт

1

Очистити гарбуз від шкірки і насіння і натерти на крупній тертці. Можна нарізати на невеликі кубики, але дитині більше подобається, коли натерта, так вона виходить ще ніжнішою і ароматнішою.

2

Залити гарбуз склянкою води і поставити варити на повільний вогонь до напівготовності, близько 10 хв.

3

Промити рис кілька разів, щоб вода стала прозорою, додати воду у співвідношенні 1:2, і поставити варитися на вогонь до напівготовності, близько 15 хв.

4


Коли гарбуз і каша будуть практично готові, потрібно змішати ці інгредієнти в загальній каструлі. Додати 250 гр. молока, сіль і цукор за смаком і залишити нудитися на повільному вогні 15 хв.

5

Коли каша буде готова, можна додати шматочок вершкового масла. Вимкнути, накрити кришкою і дати настоятися каші. Не хвилюйтеся, якщо вона буде рідка, через хвилин 10 — 15 рис вбере в себе зайву воду.

Дивіться також:  Сирно-желейний торт з полуницею