Каша дієтична збірна з рису з овочами

Пропонуємо приготувати збірну кашу з рису з овочами, приготовану в горщиках. Блюдо корисне і поживне.

Інгредієнти

рисової крупи — 200 г
води — пів літра
цибулина — 1 головка
корінь свіжої моркви — 1 шт.
білокачанної капусти — 1/4 вилка
сало — 50 г
сіль — за смаком
зелень, сметана — за бажанням (при подачі)

Як приготувати каша Дієтична збірна з рису з овочами

Страви, приготовлені з різних круп злакових культур, є особливо популярними. З них готують каші, гарніри, їх додають в супи. Особливо смачні каші, зварені в горщиках. У них більш насичений смак і аромат.

Якщо трохи зімпровізувати, то можна отримати неповторне за смаком і приготування блюдо, яке сміливо можна подавати в якості гарячого до будь-якого застілля або святкового столу.

Розрахунок порцій на 4 людини.

Покроковий рецепт

Крупу перебрати, промити, замочити в теплій воді і витримати в ній 15-20 хв.

Набряклі зерна перекласти в каструлю з чистою водою та відварювати не більше 4-5 хвилин на невеликому вогні. Відкинути на сито, дати стекти зайвої рідини, якщо вона залишилася.

Цибулю порізати невеликими кубиками, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати квадратиками.

Сало порізати шматочками.

В горщики укладати шарами відварений рис, сало і порізані овочі, розміщуючи їх по черзі. Все залити гарячою водою. Зверху трохи присолити.

Накрити горщики кришками і поставити в розігріту до 180°C духовку. Кашу томити близько 20 хв.

Ступінь готовності – повне випарювання води. За кілька хвилин до готовності в кашу додати вершкового масла.

Готову страву можна присмачити сметаною і зеленню.

Дивіться також:  Жива каша з зеленої гречки з яблуками і ягодами