Каша рисова з полуничним варенням, то що потрібно для дитячого сніданку

Вашому малюку набридла звичайна каша на молоці? Спробуйте трохи змінити смак – додайте трохи фруктів, ягід, подрібнених горіхів, солодкої суміші і т. п.

Інгредієнти

круглозерного рису — один стакан
молока — півтори склянки
води — півтори склянки
сільських вершків (рідких) — неповний стакан
полуничного варення або джему — чверть склянки
ваніліну — пакетик
коров’ячого масла — дві-три ст. л.
печива — меленого жменю

Як приготувати Каша рисова з полуничним варенням, то що потрібно для дитячого сніданку

Пропонуємо приготувати до ранкового столу рисову молочну кашу з полуничним варенням і печивом.

Покроковий рецепт

В невелику посуд налити води і поставити кип’ятити. Як тільки вода закипить, всипати замоченою рисової крупи, варити на слабкому вогні 10-12 хвилин, періодично помішуючи.

Рис можна відварити в марлевому мішечку. Коли розмір рисових зерен трохи збільшиться, злити воду.

В окремому посуді прокип’ятити на малому вогні молоко, додати відвареного рису – варити до густоти в’язкої. Заправити кашу маслом і ваніллю.

Вершки з цукром збити блендером або в міксері.

Рисову кашу покласти в тарілку, полити ягідним варенням (джемом), зверху присипати молоти печивом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Джем Медова диня