Каша 5 злаків

Тим, хто піклується про своє здоров’я та здоров’я родини і вважає за краще на сніданок їсти кашу, пропоную рецепт мультизлакової каші.

Інгредієнти

Гречана крупа — 2 столові ложки
Ячна крупа — 2 столові ложки
Пшенична крупа — 2 столові ложки
Житнє крупа — 2 столові ложки
Вівсяні пластівці — 2 столові ложки
Молоко — за бажанням

Як приготувати Каша 5 злаків

Каша готується з 5 видів попередньо перемелених круп, виходить однорідним за консистенцією і оригінальною на смак. В такій каші багато користі, вона швидко готується, а також підійде маленьким дітям. Кашу можна варити на молоці або воді і звичайно ж додавати за смаком будь-які сухофрукти, мед, варення або згущене молоко.

Покроковий рецепт

1. Перемолоти в кавомолці або блендером (залежить від обсягу приготування) крупи. З’єднати і перемішати.

2. Перемелені крупи можна промити. Залити холодною водою, розмішати і дати постояти кілька хвилин. Потім акуратно злити воду з поверхні.

3. Залити гарячою або холодною водою. Води налити приблизно в 2 рази більше, ніж крупи.

4. Варити на повільному вогні до готовності. Можна в процесі варіння додати води.

5. Наприкінці варіння, коли каша почне загусати додати сіль і цукор за смаком. Можна додати молока, дати закипіти, вимкнути, накрити кришкою і дати постояти кілька хвилин.
Перед подачею на стіл додати вершкове або рослинне масло.

Дивіться також:  Запечений гарбуз, фарширована пшоно-мясною начинкою