Рисова каша

Ніжний смак рисової каші з молоком і гарбузом наповнить вас енергією на цілий день!

Інгредієнти

Рис — 100 р.
Гарбуз — 200 р.
Вода — 350 мл
Молоко — 250 мл
Цукор — 2 ст. л.
Сіль — Щіпка
Вершкове масло — 40 р.

Як приготувати Рисова каша

Рисова крупа вже багато лідирує серед інших злаків, тому що практично немає рівних їй за поживністю, дешевизні, простоті і поєднанні з іншими продуктами. Її можна використовувати для приготування солоних, гострих і навіть солодких страв, так як смак у самого рису нейтральний.

У нашому рецепті буде використаний рис для приготування обалденной молочної каші з гарбузом.

Про користь гарбуза можна написати цілу книгу, що складається з кількох томів і як пощастило російським людям, що вона полюбила наші землі, радуючи щороку великим урожаєм. Незважаючи на те, що гарбуз низькокалорійний продукт, приблизно всього 23 ккал. у 100 р., вона сповнена вітамінів і інших важливих речовин. Ще у неї є здатність підвищувати настрій, а хіба не це необхідно з самого ранку перед початком довгого дня? Корисний сніданок може бути дуже смачним, потрібно всього лише підготувати: рис, молоко, трохи води, стиглий гарбуз, якісне вершкове масло, цукор і сіль.

Покроковий рецепт

Невеликими кубиками ріжемо отчищенную від шкірки гарбуз, чим вона міцніша, тим дрібніше повинні бути шматочки, для того щоб швидше приготувалися і розварилися.

Заливаємо водою і починаємо готувати на середньому вогні 10-15 хвилин.

Рис промиваємо, краще це зробити в холодній воді кілька разів.

Всипаємо рис до гарбузі і продовжуємо готувати. Можна підвищити вогонь до максимального, але як тільки закипить потрібно відразу зменшити його. Коли рис майже приготувався, вливаємо молоко і залишаємо на плиті ще хвилин 5, солимо, сахарим, додаємо масло.

Дивіться також:  Ненудна вівсянка

Рисову кашу можна подавати до столу зі сметаною, вершками або ягодами. Приємного сніданку!