Перлова каша з куркою

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Перловка — джерело вітамінів та поживних елементів, а смачна перловка з курочкою — запорука обіду на славу.

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
перлова крупа — 0,75 ст
м’ясо птиці — 700 гр
курячі стегенця
морква — 2 шт
великі
цибуля — 2 шт
великі
спеції — 0, 5 ч. л.
селера сушений, перець чорний мелений
сіль — за смаком
часник — 4-5 зубчиків
масло рослинне — 50 мл

Як приготувати Перлова каша з куркою

Відійдемо трохи в бік від звичних гарнірів. Апетитне і ситне блюдо порадує своєю простотою і смаковими якостями.

Покроковий рецепт

1

Ставимо чайник на плиту, пізніше нам знадобитися окріп. Нарізаємо на шматочки підготовлене м’ясо курки . У маслечко, розігріте в казані викладаємо шматочки і обсмажуємо 2 хвилинки.

2

Морковочку очистимо і подрібнити з допомогою ножа на брусочки або кубики. Відправимо в казан обсмажуватися разом з курочкою. Видалимо лушпиння з цибулі і наріжемо півкільцями. Додамо до інших 2-му інгредієнтів і продовжимо смаження.

3

Перлову кашу ретельно промиємо і додамо в казан.

4

Відправляємо спеції і сіль в казан. Обсмажуємо і помішуємо перловку і овочі з куркою в олії до тих пір, поки крупинки перловки не покриються тонким шаром масла. Потім виливаємо в казан кип’ячену воду в співвідношенні 3:1 (вода:перловка). Перемішуємо і залишаємо під кришкою на маленькому вогні.

5

Часничок підготуємо для різання і подрібнити, попередньо видаливши з нього серцевиною. За пару хвилин до кінця приготування включаємо його до складу страви.

6

Як тільки води не залишиться вимикаємо наш казанчик і на 15-20 хвилин забуваємо про страву, щоб він настоявся.
Готову перлову кашу з курочкою подаємо зі свіжою зеленню або овочами.
Приємного апетиту.

Дивіться також:  Печеня по-домашньому з яловичини