Шматочки курки, смажені в томатному соусі

Томатний соус з куркою – цікава альтернатива «болоньєзе». Він також підійде тим, хто віддає перевагу курячі шматочки м’ясного фаршу.

Інгредієнти

куряче філе — 2 шт.
морква — 1 шт.
цибулина — 1 головка
часник — 1 зуб
томат-паста — півсклянки
борошно — одна ст. ложка
мелена суміш перців, сіль — за смаком
вода — в залежності від бажаної густоти

Як приготувати Шматочки курки, смажені в томатному соусі

Томатний соус з куркою – цікава альтернатива «болоньєзе». Він також підійде тим, хто віддає перевагу курячі шматочки м’ясного фаршу.

Покроковий рецепт

Цибулю і моркву нарізати на маленькі кубики і покласти в глибокий сотейник з розігрітим маслом. Слідом за ними відправити подрібнений часник.

Поки підсмажуються овочі, нарізати куряче філе на маленькі шматочки, закинути до овочів, перемішати. Обсмажувати 2-3минуты, додати сіль і улюблені спеції.

Потім в сотейник з куркою і овочами всипати борошно. Всі разом ретельно вимішати і додати томатну пасту. Знову перемішати. Обсмажувати, помішуючи, всю цю масу приблизно хвилину.

Налити води стільки, щоб вийшов соус потрібної вам густоти. Чим менше води, тим більше вийде густий соус. Масу довести до кипіння. Під кришкою тушкувати на повільному вогні близько півгодини.

У процесі гасіння іноді помішувати, спробувати на сіль, додати по необхідності. В кінці готування за бажанням покласти в соус дрібно посічену свіжу зелень.

Томатний соус з куркою готовий. Він чудово підходить до рису, а найкраще – до спагетті.

Дивіться також:  Перлова каша з куркою