Курячі котлети з грибами

Котлети виходять низькокалорійними, тому чудово підійдуть тим, хто на дієті. КБЖУ на 100 грамів готового страви: Енергетична цінність 123 ккал, Білки 15,5 г; Жири 3,2 г; Вуглеводи 7,6 гр

Інгредієнти

Філе курячої грудки — 750 гр
Печериці свіжі — 400 гр
Цибуля — 1 шт
Кріп свіжий — 1 пучок
Яйце куряче — 2 шт
Панірувальні сухарі — 90 гр
Рослинна олія для смаження — 2 ст л.
Сіль, перець, базилік — за смаком

Як приготувати Курячі котлети з грибами

Щоб котлети з філе курячої грудки не виходили сухими, в сезон врожаю у фарш можна додавати різні овочі (картопля, капуста, гарбуз, кабачок), а ось взимку для соковитості відмінно підійдуть гриби і зелень.

Покроковий рецепт

Довільно нарізаємо філе курячої грудки, печериці і очищений цибулю і прокручуємо на м’ясорубці.
Примітка: щоб котлети виходили більш соковитими, рекомендую використовувати велику насадку для фаршу.

У фарш додаємо подрібнений кріп, два яйця, сіль, перець, сушений базилік.

Ретельно вимішуємо фарш, мокрими долонями формуємо кульки і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Далі формуємо наші котлетки і обсмажуємо їх на розігрітій сковороді по 4 хвилини з кожного боку. Температура середня.

Викладаємо котлети на тарілку і насолоджуємося смаком. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Тушковані котлети з курино-свинячого фаршу