Курячі стегна по-індійськи

Інгредієнти для страви можна знайти в магазині. Воно не складна в приготуванні. Не потребує багато часу і сил.

Інгредієнти

Стегна курячі — 3 шт.
Імбир свіжий — 75 гр.
Часник — 6 зубчиків
Кориця — 0,5 чайної ложки
Зіра — 0,5 чайної ложки
Коріандр цілий — 1 чайна ложка
Масло вершкове — 30 гр.
Масло рослинне — 2 столові ложки
Імбир мелений — 1 чайна ложка
Каррі — 1 столова ложка
Насіння гірчиці — 1 чайна ложка
Коріандр мелений — 1 чайна ложка
Кмин — 0,5 чайної ложки
Чікен масала — 1 столова ложка
Куркума — 1 столова ложка
Кардамон мелений — 1 чайна ложка
Паприка мелена — 1 столова ложка
Мед — 1 чайна ложка
Сіль — за смаком

Як приготувати Курячі стегна по-індійськи

Як відомо, в індійській кухні використовується величезна кількість спецій. І це сильно відбивається на смаку страв. Все виходить дуже ароматне і часто гостре. Даний рецепт привезений з індійської села Колва, що на югн штату Гоа. Це страва для любителів гостренького.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти.

Корінь імбиру натерти на дрібній тертці.

Часник видавити через землянку в тарілку з імбиром.


Додати мед. Перемішати і залишити на 5 хвилин.


Окремо змішати всі спеції: куркума, мелений коріандр, чікен масалу, каррі, паприку, кмин, мелений кардамон, насіння гірчиці, імбир мелений, коріандр цілий, зіру, корицю і сіль.


Додати змішані спеції до імбиру, часнику з медом, все добре перемішати.

Замаринувати стегна в суміші на 2,5-3 години не в холодильнику.

Розтопити в сковороді вершкове масло в рослинному.

Обсмажити стегна на великому вогні з двох сторін, зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришкою сковороду, тушкувати на маленькому вогні близько 20 хвилин.

Дивіться також:  Курка з гарбузом в тажині

Блюдо готове. Стегна курячі виходять дуже ароматні й соковиті. Подавати краще з рисом. Але можна і з картоплею, і з овочами. Приємного апетиту!