Інгредієнти для страви можна знайти в магазині. Воно не складна в приготуванні. Не потребує багато часу і сил.
Інгредієнти
Стегна курячі — 3 шт. | |
Імбир свіжий — 75 гр. | |
Часник — 6 зубчиків | |
Кориця — 0,5 чайної ложки | |
Зіра — 0,5 чайної ложки | |
Коріандр цілий — 1 чайна ложка | |
Масло вершкове — 30 гр. | |
Масло рослинне — 2 столові ложки | |
Імбир мелений — 1 чайна ложка | |
Каррі — 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці — 1 чайна ложка | |
Коріандр мелений — 1 чайна ложка | |
Кмин — 0,5 чайної ложки | |
Чікен масала — 1 столова ложка | |
Куркума — 1 столова ложка | |
Кардамон мелений — 1 чайна ложка | |
Паприка мелена — 1 столова ложка | |
Мед — 1 чайна ложка | |
Сіль — за смаком |
Як відомо, в індійській кухні використовується величезна кількість спецій. І це сильно відбивається на смаку страв. Все виходить дуже ароматне і часто гостре. Даний рецепт привезений з індійської села Колва, що на югн штату Гоа. Це страва для любителів гостренького.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Корінь імбиру натерти на дрібній тертці.
Часник видавити через землянку в тарілку з імбиром.
Додати мед. Перемішати і залишити на 5 хвилин.
Окремо змішати всі спеції: куркума, мелений коріандр, чікен масалу, каррі, паприку, кмин, мелений кардамон, насіння гірчиці, імбир мелений, коріандр цілий, зіру, корицю і сіль.
Додати змішані спеції до імбиру, часнику з медом, все добре перемішати.
Замаринувати стегна в суміші на 2,5-3 години не в холодильнику.
Розтопити в сковороді вершкове масло в рослинному.
Обсмажити стегна на великому вогні з двох сторін, зменшити вогонь до мінімуму, закрити кришкою сковороду, тушкувати на маленькому вогні близько 20 хвилин.
Блюдо готове. Стегна курячі виходять дуже ароматні й соковиті. Подавати краще з рисом. Але можна і з картоплею, і з овочами. Приємного апетиту!