Курка, запечена в духовці медово-часниковому маринаді

Ціла курка, запечена в духовці ароматнейшем медово-часниковому маринаді

Інгредієнти

Курка — 1 шт.
Мед — 2 ст. л.
Сіль — за смаком
Часник — 1 головка
Розмарин — 1 ст. л.
Гірчиця суха — 1 ст. л.
Рослинна олія — 2 ст. л.

Як приготувати Курка, запечена в духовці медово-часниковому маринаді

Що може бути смачніше ніжного і соковитого курячого м’яса, запеченого в духовці. Таке блюдо завжди є головною прикрасою святкового столу. Не обов’язково чекати свята, щоб його приготувати. Можна зробити це на вихідних, коли часу трохи більше і день вже стане справжнім святом. Сьогоднішня курочка буде в медово-часниковому маринаді. Часник після запікання не буде мати гострий смак, але дасть приголомшливий аромат готують страви

Покроковий рецепт

1. Курку промити, обсушити. Покласти в глибоку миску. Натріть гарненько сіллю


2. Зробити маринад – для цього змішайте мед, рослинне масло, розмарин і гірчицю.

3. Видавити зубчики часнику через чеснокодавку. Додати в маринад.

4. Втерти маринад до курки, підняти акуратно шкіру і втерти маринад під неї. Дати курці промаринуватися 1 годину.

5. Запекти в духовій шафі 50-60 хвилин до рум’яної скоринки при 200 градусах. Час запікання може змінюватись в залежності від розміру курку. У мене курка близько 2 кг.

Дивіться також:  Святковий салат з шинкою і грибами