Паелья з куркою і зеленим горошком

Час приготування: 1 година

Будь рецепт можна адаптувати під продукти, наявні в будинку. Паелья з куркою і зеленим горошком — це доступне і смачне блюдо для будь-якої кишені і живота.

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
куряче м’ясо — 500 гр
морква — 300 гр
цибуля ріпчаста — 200 гр
зелений горошок — 1 банка
часник — 4-5 зубчиків
сіль — за смаком
бульйон або вода — 500 мл
рис — 250 гр
шавлія — щіпка
помідор — 300 гр

Як приготувати Паелья з куркою і зеленим горошком

Готуємо зі смаком «екзотичне блюдо із звичних для нас інгредієнтів.

Покроковий рецепт

1

Шматочки м’яса птиці обсмажуємо на сковороді протягом 2-3 хвилин.

2

Дрібно порубаний лук і кубики з морквини закидаємо до курочку і продовжуємо обжарку 5 хвилин.

3

Висипаємо в сковороду рис і шафран, перемішуємо до тих пір, поки кожна рісинки не покриється маслом. Закидаємо помідори (нарізаємо побільше).

4

Вливаємо бульйон. Доводимо смак до бажаного за допомогою солі. Даємо закипіти. Повертаємо регулятор на плиті до мінімального полум’я вогню, опускаємо кришку на сковороду. Через 10 хвилин додаємо горошок (без рідини).

5

За 5 хвилин до закінчення готування додаємо часник. Рівномірно розподіляємо його, перемішавши з допомогою лопатки вміст сковороди. П’ять хвилин вимикаємо вогонь і на 15-20 хвилин забуваємо про нашу страву.

6

Викладаємо готову паелью в тарілочку, можна зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!