Паелья з куркою і зеленим горошком

Будь рецепт можна адаптувати під продукти, наявні в будинку. Паелья з куркою і зеленим горошком — це доступне і смачне блюдо для будь-якої кишені і живота.

Інгредієнти

куряче м’ясо — 500 гр
морква — 300 гр
цибуля ріпчаста — 200 гр
зелений горошок — 1 банка
часник — 4-5 зубчиків
сіль — за смаком
бульйон або вода — 500 мл
рис — 250 гр
шавлія — щіпка
помідор — 300 гр

Як приготувати Паелья з куркою і зеленим горошком

Готуємо зі смаком «екзотичне блюдо із звичних для нас інгредієнтів.

Покроковий рецепт

Шматочки м’яса птиці обсмажуємо на сковороді протягом 2-3 хвилин.

Дрібно порубаний лук і кубики з морквини закидаємо до курочку і продовжуємо обжарку 5 хвилин.

Висипаємо в сковороду рис і шафран, перемішуємо до тих пір, поки кожна рісинки не покриється маслом. Закидаємо помідори (нарізаємо побільше).

Вливаємо бульйон. Доводимо смак до бажаного за допомогою солі. Даємо закипіти. Повертаємо регулятор на плиті до мінімального полум’я вогню, опускаємо кришку на сковороду. Через 10 хвилин додаємо горошок (без рідини).

За 5 хвилин до закінчення готування додаємо часник. Рівномірно розподіляємо його, перемішавши з допомогою лопатки вміст сковороди. П’ять хвилин вимикаємо вогонь і на 15-20 хвилин забуваємо про нашу страву.

Викладаємо готову паелью в тарілочку, можна зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Жульєн з соусом бешамель