Курка в соєвому соусі

Ароматне куряче філе в пікантному соусі

Інгредієнти

куряче філе — 1 шт.
цибуля — 1шт.
соєвий соус — 3-4 ст. л
мед — 1 ч. л
рослинна олія — 30 мл

Як приготувати Курка в соєвому соусі

Для приготування пікантною курки потрібно мінімальний набір інгредієнтів, які знайдуться, мабуть, у кожному будинку.

Покроковий рецепт


Для рецепту необхідно велике куряче філе, цибулю білий або червоний, 3-4 ст. ложки соєвого соусу, чайна лужка меду, рослинна олія для смаження. У цьому рецепті немає необхідності використовувати спеції. Сіль в достатній кількості присутній в соєвому соусі, який надає страві особливий аромат. Мед для курки, приготованої можна використовувати будь-який.
Цибулю необхідно порізати великими шматочками і обсмажити на сильному вогні, додавши рослинного масла без запаху, до золотистого кольору.

Потім до цибулі, не знижуючи температуру, додати крупно порізане філе курки, 3-4 ст. ложки соєвого соусу, чайну ложку меду.

На сильному вогні обсмажити курку в отриманому соусі протягом 5-7 хвилин, потім закрити блюдо кришкою і готувати ще 10 хвилин при низькій температурі. Цибуля придбає коричневий колір із-за соєвого кольору, що робить страву не тільки незвичайним смаком, але і красивим.

Курка ніби карамелізується в гостро-солодкому соусі. Таке філе відмінно поєднується з гарніром з запеченого картоплі або відвареного рису.

Дивіться також:  Ажурні млинці фаршировані мясною начинкою