Філе курки, запечена під соусом теріякі

Класичне запечене куряче філе в духовці вже занадто банально і набридло…хочеться чогось нового. Пропоную рецепт філе курки, запеченої під соусом теріякі.

Інгредієнти

філе курки — 1 кілограм приблизно, у мене 4 шматочка
Для панірування:
курячі яйця — 2 штуки
негазована питна вода — півсклянки
борошно — 3 столові ложки
Для соусу:
тростинний цукор — пісок- п’ять столових ложок
оцту — п’ять столових ложок (звичайний не підійде, потрібен тільки яблучний)
соус теріякі — одна пляшечка
меду — пара столових ложок
імбир — половина десертної ложки (подрібненого мало не до порошку)
спеції — на власний розсуд
соняшникова або оливкова олія — для смаження

Як приготувати Філе курки, запечена під соусом теріякі

Відомий всім гурманам соус теріякі» прийшов у світ з далекої Країни Висхідного Сонця – Японії. Це слово має своє власне значення – «блискуче, запаморочливе виконання». Не дивно, що цей соус цінується у всьому світі. Він підходить до будь-яких рибних і м’ясних страв. До речі, щодо того, чому його назва перекладається саме таким чином. Справа в тому, що будь-яку страву, оброблене теріякі, починає блищати і іскритися особливою оболонкою.

Радує те, «Теріякі» продається в будь-якому магазині і супермаркеті. Тому виконання цього рецепту не складе ніякої праці.

Час приготування філе курки з теріякі – 50 хвилин.
Мінімальна кількість порцій виходять порції – 4.

Покроковий рецепт

1. Перед приготуванням необхідно підготувати потрібну посуд та необхідні інгредієнти. Для цього курятину слід добре промити, просушити.

2. Пару курячих яєць слід розбити, змішати їх з підготовленою водою. Паралельно з цим береться борошно, змішується з усіма необхідними прянощами. І за таким алгоритмом потрібно обробити куряче філе: спочатку воно мачає в суміш з води і яєць, а потім обвалюється в борошні зі спеціями. Важливо не пропустити навіть самого крихітного п’ятачка. Суміш обволікає м’ясо повністю.

Дивіться також:  Жульєн в булочках до сніданку (гриби-курка-сир)

3. Сковороду з соняшниковою або оливковою олією слід попередньо розжарити. В міру її місткості викласти всю підготовлену курятину. Головною ознакою її готовності для наступного етапу стане золотава скоринка з усіх боків. Тільки тоді можна переходити до наступного способу приготування.

4. Як тільки буде обсмажена останній шматок курятини, все м’ясо слід перекласти в заздалегідь підготовлену вогнетривку форму. Духову шафу в цей час повинен прогріватися. Крім того, форму краще змастити соняшниковою олією (навіть після попередньої смаження курки!).

5. Готуємо заправку. В окремій каструлі між собою потрібно змішати коричневий цукровий пісок, оцет, всі необхідні прянощі, «Теріякі», воду і мед. Цю суміш необхідно ретельно перемішати, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.

6. Як тільки суміш закипить і піде бульбашками, залити її в форму з шматками курятини. Поставити в духовку і залишити там на чверть години. Подавати з овочевим рагу або відварним рисом.