Київські котлети з зеленню і смородиною

Одна з варіацій котлет по-київськи — київські котлети з петрушкою, часниковим маслом і смородиною

Інгредієнти

курячі грудки або куряче філе — 3 середніх
курячі яйця — 2 невеликих
борошно — 1/2 стакан
панірувальні сухарі — 1 склянка
сіль і чорний перець — за смаком
рослинна або оливкова олія для смаження
Начинка для котлет:
вершкове масло — 6 столових ложок
часник, очищений і подрібнений — 1 великий зубчик
смородина — жменя краще брати не великі ягоди
рубана свіжа петрушка — 4 столові ложк
сіль — 1/2 чайної ложки
мелений чорний перець — 1/2 чайної ложки

Як приготувати Київські котлети з зеленню і смородиною

Спрощений варіант приготування котлет по-київськи, тільки обсмажені на сковороді.Зате начинка вас здивує! Прекрасне поєднання ароматною петрушки, часнику і кислих ягід. Пробуємо?

Покроковий рецепт

У невеликій чашці змішайте всі інгредієнти для начинки (крім ягід).
Для цього масло треба розм’якшити при кімнатній температурі. Часник почистити і видавити через чеснокодавку. Петрушку дрібненько посікти. Додати інші інгредієнти для начинки і все ретельно перемішати.

Гострим ножем куряче філе розрізати уздовж навпіл, не дорізуючи 1 см до краю. Розгорнути куряче філе і відбити молоточком. Куряче «полотно» готове.

На край підготовленого філе викласти трав’яну начинку (приблизно по 1 столовій ложці). Зверху на начинку викласти кілька ягідок смородини (краще брати не великі ягоди). Загорнути краї філе до центру (щоб начинка не витекла, а ягоди не вискочили) і потім скрутити в щільний рулетик. * Можна курячі рулетики закріпити за допомогою зубочистки.
Зверху курячий рулетик посоліть і поперчіть.

В плоску чашу насипте борошно. У другу чашу збийте 2 курячих яйця. У третю насипте панірувальних сухарів.

Кожну майбутню котлетку по черзі обваляйте в борошні. Потім, струсивши надлишок борошна, умочіть у збитих яйцях. Завершіть цю справу, обваляти в панірувальних сухарях.

Дивіться також:  Салат з курячого філе з помідорами і перцем

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте масло для смаження, приблизно до висоти 1 см (можна використовувати соняшникову, оливкову). У добре прогрітому маслі обсмажте київські котлети протягом 4-5 хвилин з усіх боків до золотисто-рум’яною кірочки.

Київські котлети з петрушкою і смородиною готові. Подавати до столу злегка охолодженими. Приємного апетиту!