Домашня шаверма з куркою і томатами

Той рецепт, який доведе, що фастфуд може бути корисним і смачним одночасно.

Інгредієнти

Лаваш — 1 лист
Куряче філе — 200 г
Соєвий соус — 4 столові ложки
Сіль, спеції — за смаком
Морква — 2 штуки
Пекінська капуста — 3 аркуша
Помідори — 2 штуки
Майонез — 4 столові ложки
Зелень (кріп, петрушка) — за смаком
Гірчиця — 1 чайна ложка

Як приготувати Домашній шаверма з куркою і томатами

Любите фастфуд, але переживаєте за своє здоров’я? Вихід є! Замініть покупну шаверму на приготовлену самостійно. Використання найпростіших інгредієнтів робить цей рецепт доступним для всіх. Рецепт дозволяє змінювати склад інгредієнтів, тому кожному шаверма буде за смаком.

Покроковий рецепт

Почнемо з підготовки продуктів.

Першим кроком необхідно нарізати курку на довгі шматочки і замаринувати в приправах, солі та соєвому соусі.

Поки курка маринується, потрібно зайнятися морквою. Щоб полегшити процес, можна використовувати моркву по-корейськи. В іншому випадку можна натерти моркву на крупній тертці і також замаринувати в соєвому соусі або спеціальному маринаді для корейської моркви.

Тепер саме час обсмажити настоявшуюся курку до золотистої скоринки.


Поки смажиться курка, підготуємо інші інгредієнти. Необхідно нашаткувати пекінську капусту, нарізати довгастими скибочками помідори. Для соусу змішайте майонез, гірчицю і зелень.


Коли всі інгредієнти готові, можна почати складання шавермы. На лаваш необхідно намазати соус.



Тепер саме час начинки. Викладаємо на соус капусту, помідори та моркву.

Останнім інгредієнтом буде курка. Зверху можна знову нанести трохи соусу.

Тепер загортаємо шаверму і відправляємо на суху розігріту сковорідку. Обсмажуємо з двох сторін.

Якщо начинки буде занадто багато, то шаверма розвалиться. Однак менш смачною від цього вона не стане.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Курячі стейки в часникової заправки