Шаурма по-домашньому з куркою, овочами і соусом айолі

Шаурма по-домашньому з куркою, овочами і соусом айолі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ця шаурма для любителів курки. Цей рецепт допоможе кожному кулінару трішки урізноманітнити своє меню і зробити незабутнім вечеря для рідних, кохану людину чи дітей.

Інгредієнти

Для соусу аліолі:
Часник – за смаком
Сіль – щіпка
Куряче яйце – 1 штука
Оливкова олія – 1-2 ст. ложки
Для основного:
Лаваш – 2 штука
Куряча грудка – 50 грам відварна
Помідори – 1 штука
Огірки – 1 штука
Болгарський перець – 1/2 штуки
Листя салату – жменя

Як приготувати Шаурма по-домашньому з куркою, овочами і соусом айолі

Ця шаурма для любителів курки. Цей рецепт допоможе кожному кулінару трішки урізноманітнити своє меню і зробити незабутнім вечеря для рідних, кохану людину чи дітей.

Покроковий рецепт

Як готувати аліолі?
Часник треба порубати на зубчики ножем. Після цього змішати це з дрібкою солі, оливковою олією і курячим яйцем, а потім збити блендером. Головне –ніколи не відкривати блендер від самої суміші.

Після отримання красивого соусу можна доповнити його лимонним соком, спеціями.

Приготувати лаваш. Його потрібно злегка обсмажити на сухій сковороді, щоб трохи хрустів.

Далі необхідно дістати заздалегідь відварну курячу грудку нарізати на тонкі шматочки. Приблизно по шість-сім міліметрів товщиною. Далі ці шматочки викладають на сковороду і обсмажують, можна зі спеціями. Дуже важливо не пересушити м’ясо, інакше смак бажаної шаурми буде вже не тим.

На лаваш нанести соус аліолі, а потім розкласти курячу грудку.

На соус викласти листя салату.

Потім розкласти поверх листя овочі (нарізані помідори, огірки, жовтий болгарський перець). Лаваш можна підсмажити на сковороді не до, а після.