Шурпа куряча

Час приготування: 2 год 25 хв.

Шурпу можна віднести і до першого, і до другого блюда. Вона відрізняється насиченим смаком і є дуже ситним блюдом

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Курячі гомілки — 2 шт.
Картопля — 1 кг.
Морква — 300 гр.
Цибуля ріпчаста — 2 шт
Перець червоний і жовтий — 4 шт.
Помідори — 4 шт
Спеції, лавровий лист — за смаком
Сіль — 1 ч. л.
Борошно — 1 ст. л.
Томатна паста — 2 ст. л

Як приготувати Шурпа куряча

Головне правило шурпи — всі овочі та м’ясо ріжеться великими шматками. Даний факт пояснюється тим, що вариться страва довгий час і овочі не повинні розвариться.

Покроковий рецепт

1

М’ясо заливаю холодною водою (2.5 літра). Ставлю на вогонь і варю 1 годину. Час від часу знімаю піну на бульйоні.

2

Тим часом готую засмажку. Цибулю ріжу півкільцями, помідори на 4 — 6 частин, морква шаткую кільцями, перець ріжу соломкою. Наливаю в сковороду олію і висипала туди підготовлені овочі. Накриваю кришкою і парю все на невеликому вогні близько 15 хвилин, час від часу помішуючи.

3

Чищу картоплю і розрізаю кожну на 4 — 6 частин, залежно від розміру бульби. Коли м’ясо провариться 1 годину, відправляю в бульйон картоплю.

4

До напівготові овочів додаємо томатну пасту і борошно. Все добре перемішую і висипаю засмажку в каструлю з м’ясом і картоплею. Тепер шурпа буде варитися 1 годину на маленькому вогні.

5

Через 1 годину додаю в шурпу спеції (коріандр, приправа «До курки», лавровий лист, чорний перець), солю до смаку і залишаю ще на вогні 5 хвилин. Після, гаряче блюдо розливаю по тарілках і подаю до обіду. На наступний день шурпа буде ще смачніше, тому її можна варити у великій кількості.

Дивіться також:  Курячий суп-пюре з овочами