Суп з пельменями по-турецьки

Час приготування: 2 години

Суп з пельменями по-турецьки

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Для тіста:
Борошно — 2 чашки (вищого сорту)
Сіль — 1/2 ч. л.
Яйця курячі — 1 шт.
Вода — 2/3 склянки
Для начинки:
Баранина або яловичина — 200 г
Цибуля ріпчаста — 1 невелика цибулина
Сіль — 1/2 ч. л.
Мелений чорний перець — за смаком
Для бульйону:
Вершкове масло — 3 ст. л.
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Томатна паста — 1 ст. л.
Сіль — за смаком
Вода — 9 чашок
Кінза — жменя
січеною

Як приготувати Суп з пельменями по-турецьки

Кілька порад:
Як тільки Ви раскатаете тісто, дійте швидко, щоб тісто не підсохло.
Звичайно, ліпити їх — потрібно терпіння. Але з часом, запевняю, у Вас буде виходити це швидко.
В 1 столовій ложці у мене вміщається 5 пельменів (ложка стандартна :-)). Спочатку я починала з великих розмірів пельменів, і за 3 роки сама непомітно зменшила їх розмір. Кращі кухарі Туреччини зможуть зліпити 10 маленьких пельменів, які увійдуть до 1 столову ложку! Це, звичайно, — вищий пілотаж! Сподіваюся, що Вам сподобається весь процес приготування.

Інгредієнти розраховані на 5-6 порцій.

Покроковий рецепт

1

У мисці змішати борошно і сіль. Зробити поглиблення в середині і розбити в нього яйце. Поступово додати воду, перемішуючи руками. Замісити тісто. Воно не повинно прилипати до рук (якщо прилипає, додайте ще борошна). Місити близько 5 хвилин, або поки тісто не стане гладким і еластичним. Не переборщіть з борошном, інакше тісто вийде жорстким.

2

Сформувати з тіста кулю, відкласти його в бік, накрити чистим кухонним рушником і дати йому відпочити протягом 10 хвилин перед прокаткою. А поки приготувати начинку. У мисці об’єднати фарш, цибулю, сіль і перець. Ретельно вимісити. Відкласти в сторону. На поверхню насипати трохи борошна, розкачати тоненьким шаром тісто. Стежте, щоб тісто не прилипало до столу (підсипати борошно, якщо необхідно).

3

Гострим ножем наріжте тісто на тонкі смужки шириною 2 див (Якщо Вам поки складно ліпити маленькі пельмені, зробіть смужки ширше).

4

Гострим ножем наріжте тісто на тонкі смужки шириною 2 див (Якщо Вам поки складно ліпити маленькі пельмені, зробіть смужки ширше).

5

Потім — упоперек, на квадрати. Квадрати повинні вийти 2 див. Робити все потрібно швидко, щоб тісто не підсохло.

6

Пальцями м’ясний фарш викладіть в центр кожного квадрата.

7

Защипайте краю на всіх пельменях. Я використовую 2 методу защипи:
1)Скласти квадрат, прямокутник, защипнути краю. Два запечатаних кінця з’єднати разом.
2) Два протилежні кути квадрата скласти один з одним, защипнути (вийде трикутник).

8

Готові пельмені.
Тепер приготуємо для них бульйон. Масло розтопити в каструлі, обсмажити на ньому цибулю (поки не стане м’яким). Додати томатну пасту і готувати, помішуючи, ще пів хвилини. Додати сіль, влити воду і довести до кипіння. Акуратно опустити пельмені в киплячий бульйон невеликими партіями. Перемішати один раз, щоб розділити їх і варити, не накриваючи кришкою, протягом 7-10 хвилин, поки вони не спливуть. Приправити, посолити за смаком. Зняти з вогню, накрити кришкою.

9

Перед подачею прикрасити свіжою кінзою або сушеної м’ятою. Подавати відразу ж, з часниковим соусом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пряна чечевичная юшка з мигдалевими пластівцями і імбиром