Суп з курячих стегенець з гарбузом та квасолею

Суп з курячих стегенець з гарбузом, квасолею і журавлиною варто спробувати приготувати кожному. Тим більше, багато часу приділяти страві немає необхідності, оскільки готується він просто.

Інгредієнти

курячий окорочок — 1 великий
вода — 3 літри
маргарин — 1 столова ложка
цибуля ріпчаста — 1 головка
борошно — 2 столові локжи
гарбуз — 150 гр
квасоля консервована — 1 банку
спеції — за смаком
журавлина — жменя
зелень, сметана, сухарики — за бажанням для подання

Як приготувати Суп з курячих стегенець з гарбузом та квасолею

Поєднання курки і журавлини не рідкість зараз. Його можна зустріти у вишуканому ресторані або приготувати самостійно. Вишуканий, але, в той же час, простий і буденний смак, вабливий і глибокий аромат не зможе залишити байдужим справжнього гурмана.

Журавлина надає багатьом стравам незвичайної нотки завдяки своїй кислуватості та певної загадковості, в якійсь мірі. А тут і поготів. Курка отримає ніжний смак завдяки термічній обробці і дозволить повною мірою насолодитися цим безумовно дивовижним поєднанням. Для ситості додається квасоля.

Хоча б спробувати приготувати його варто навчити кожного. Тим більше, багато часу приділяти страви не потрібно буде. На його приготування навіть у самого «криворукий» людини піде близько години. Але ця трата часу того варто. Отже, розглядається суп з курки і журавлини.

Покроковий рецепт

Починати потрібно з курки. Курячі стегенця необхідно залити достатньою кількістю холодної води. Далі потрібно додати солі і додати варінні на тридцять-сорок хвилин, чекаючи абсолютної готовності. Після цього бульйон проціджують. З стегенець знімається шкірка, видаляють кістки, а м’ясо обробляється на невеликі шматочки.

Далі треба взяти залишений без уваги цибулю і нашаткувати його. Потім обсмажити на маргарині на маленькому вогні, без утворення скоринки (при температурі сто двадцять градусів цельсія). Потім додати трохи борошна, смажити ще 1 хвилину, зняти з вогню.

Дивіться також:  Дитячий курячий супчик з рисом

Тепер необхідно взяти гарбуз і нарізати її маленькими кубиками. Закинути отримані шматочки в киплячий бульйон і довести до кипіння.

У цю суміш додати також обсмажений раніше в смальці цибулю з борошном і подрібнені шматочки м’яса курячих стегенець.

Додати за смаком перець, сіль і щось інше, чого забажає душа. Варити приблизно десять хвилин.

Коли все вже буде наближатися до кінця, потрібно неодмінно згадати про журавлині – додати її в бульйон. Важливо запам’ятати, що в бульйон ні в якому разі не можна додавати лавровий лист. Це може обернутися втратою в бульйону свого теплого і домашнього аромату. А що може бути краще, ніж чекати повного приготування нового смачного страви і вдихати гарячі пари курки і легкі нотки журавлини.

Так само, в кінці варіння ми додаємо квасолю. Вона консервована і довго варити її немає необхідності, хвилин 5. Ось суп з гарбуза і квасолі на курячих стегенець і готовий.

Щоб страва чудово і гармонійно виглядало на тарілці, суп треба подавати з дрібно нарізаною зеленню. Можна додати сметанки (але це вже за бажанням). Так блюдо знайде якусь самобутність і особливу атмосферу. Подавати квасолевий суп з гарбузом і журавлиною смачно з часниковими грінками.

Суп може порадувати кожного. Він добре підходить, щоб нагодувати до відвала» людини, якій уже багато днів болить горло і турбує погане самопочуття. Він виявиться смачним і корисним в цьому випадку. Та й просто з зрадіють такому теплого й привітного прийому. Суп можна взяти з собою в термосі на роботу і з’їсти разом з колегами. Його можна подавати у зимовий холодний вечір і спекотний літній день. Але, правда, по-різному. І гарячим, і холодним він буде повністю розкривати всю свою смакову гаму і тонкі відтінки журавлини.

Дивіться також:  Забайкальські щі від бабусі Насті з перловкою і сайрою