Енчіладас з куркою і зеленим горошком

Енчіладас — традиційне блюдо мексиканської кухні.

Інгредієнти

Коржі — 6 шт. (для енчіладас або буріто)
Куряче філе — 3 шт.
Зелений горошок — 100 г
Помідори — 4-5 шт.
Кетчуп — 3-5 ст. л. (гострого)
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Часник — 2-3 зубчики
Авокадо — 1 шт.
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Спеції — за смаком
Зелень — за смаком
Сир — 50 г
Рослинне масло — для смаження

Як приготувати Енчіладас з куркою і зеленим горошком

Енчіладас — традиційне блюдо мексиканської кухні. Начинка, загорнута рулетом в кукурудзяну корж, присипається рясно сиром, заливається соусом і запікається. У цьому рецепті начинка куряче філе з горошком. Сміливо беріть філе, а не грудку, м’ясо точно не буде сухим (перевірено), так як заливається рясно соусом з томатів.

Покроковий рецепт

Дрібно нарізати помідор, цибуля, часник, кріп.

Дрібними кубиками нарізати авокадо.

Натерти на крупній тертці сир. Відкласти в сторону.

Обсмажити на невеликому вогні на сковороді з високим бортиком цибулю з часником. Потім додати помідор і половину авокадо. Гасити. 5 хвилин. В 100 мл води (у великій гуртку) розчинити 3-5 ст. л. гострого кетчупу (я брала сацебелі від «балтімор»). Перемішати. І цю суміш вилити в сковороду з помідорами. Дати закипіти, згасити ще 5 хвилин. Вийшов соус.

Відварене куряче філе нарізати середніми кубиками. До м’яса додати зелений горошок, спеції, сіль і перемішати. Це буде начинка.

Розстелити корж. Викласти курячу суміш на край. Скачати все в рулет. Щоб горошок не висипався, постарайтеся по краях начинки покласти шматочки м’яса.

Тепер на дно жароміцної посуду вилити половину приготованого вище томатного соусу. Викласти на нього рулети швом вниз.

Дивіться також:  Картопля, тушкована з курячою грудкою

Зверху полити половиною соусу.

Присипати залишилися авокадо і зеленню.

Зверху посипати сиром. Закрити кришкою або загорнути верх фольгою.

Запікати рулети в розігрітій духовці при температурі 200 С 30 хвилин.

Приємного апетиту!