Листковий салат «Черепаха» з куркою

Листковий, смачний і красивий салат, який можна приготувати заздалегідь і спокійно чекати гостей.

Інгредієнти

Куряча грудка — 1 шт. (середнього розміру, оварная)
Гриби — 200 г (нарізані)
Сир — 150-200 г (натертий на дрібній тертці)
Яйця курячі — 4-5 шт. (натерті на дрібній тертці)
Волоські горіхи — 250 г
Цибуля ріпчаста — 1 невелика головка (дрібно нарізана)
Майонез — 200 г
Для прикраси:
Листя салату — на смак
Маслини — за смаком
Зелень — пучок

Як приготувати Листковий салат «Черепаха» з куркою

Багатошаровий, смачний і красивий салат, який сподобається вашим дітям і дорослим. Прекрасний варіант для дитячого дня народження. Його можна, і навіть потрібно зробити заздалегідь для того, щоб він просочився. Таким чином, у вас з’явиться час приготувати що-небудь ще.

Покроковий рецепт

Для початку підготуємо всі. Цибулину очистити, дрібно порізати. Хто не дуже любить запах цибулі, можна обдати окропом вже нарізану цибулю і дати трохи постояти (3 хвилини), сильний запах піде.

1 середню курячу грудку відварити і нарізати шматочками. Відкласти в сторону.

Гриби промити, нарізати середнього розміру і трохи посмажити на сковорідці. Відкласти в сторону.

Сир натерти на дрібній тертці. Відкласти в сторону. Натерти яйця на дрібній тертці, так салат буде ніжніше і краще просочиться. Волоські горіхи подрібнити (я це роблю на блендері). Відкласти в сторону.

Приступимо до складання салату. На плоске блюдо по колу викласти листя салату – це наша травичка. Перший шар – куряча грудка (викласти у вигляді овалу).

Другий шар – половина волоських горіхів. Інша половина знадобитися для панцира. Третій шар змастити майонезом. Щоб легше було це зробити, в пакеті з майонезом обрізається куточок і видавлюється майонез тонкою цівкою (чим менше куточок, тим менше цівка) в довільному порядку.

Дивіться також:  Куряче філе, тушкована з яблуками і картоплею

Четвертий шар – порізану цибулю, а зверху гриби. Щоб «Черепашку» надати натуральний вигляд (овальне тіло), кожен шар трохи зменшувати в діаметрі.

П’ятий — знову шар майонезу. Шостий шар – дрібно натертий сир.

Сьомий шар – дрібно терті яйця. Між цими 2-ма шарами я б теж промазала майонез, т. к. мені здався мій салат суховатий. Хоча гостям і так все шалено сподобалося. Далі яйця, змастити майонезом. І нарешті, все посипати половиною волоських горіхів.

Підготуємо пальму: на шпажку нанизуємо маслини без кісточок, листя пальми — 3 гілочки петрушки (краще петрушки, т. к. кріп валиться).

І це твір вонзаем в відварну картоплю або яблуко. Садимо пальму радом з «Черепахою».

Прикрашаємо нашу черепаху: голову зробити з яйця. Очі і ніс з чорного горошку (перцю), волосся з кропу, рот з вареної моркви. Зверху нашу «Черепаху» покриваємо панциром, тобто наносимо сіточку з майонезу як показано на фото.
Сподіваюся вам сподобатися.
Це не тільки красиво, але й смачно!
Приємного апетиту!