Ліниві голубці у вигляді тефтелек, запечені в духовці

На сьогоднішній день в кулінарії досить багато гарячих страв. Про один із смачних гарячих страв ми розповімо далі. Мова буде вестися про ледачих голубцях.

Інгредієнти

Фарш (яловичина – свинина) — 0,5 кілограма
Паста томатна — 250 грам
Рис — 200 грам
Капуста — 400 грам
Цибулина — 150 грам
Морква — 1 штука терта
Олія соняшникова — трохи
Сіль/перець — на смак
Паніровка — трохи

Як приготувати Ліниві голубці у вигляді тефтелек, запечені в духовці

На сьогоднішній день в кулінарії досить багато гарячих страв. Про один із смачних гарячих страв ми розповімо далі. Мова буде вестися про ледачих голубцях, приготовлений у вигляді котлеток, обсмажених на сковорідці, а потім і запечених в духовці.

Покроковий рецепт

Отже, приступимо до приготування!
Дістаємо капусту. Нарізаємо його невеликими квадратиками на досці. Нагріємо воду в чайничку і заливаємо окропом у мисочці наші капустяні квадратики. Відставляємо на 7 хвилин. Після чого воду зливаємо, а квадратики трохи віджимаємо. Далі дістаємо ріпчасту цибулю. На досці його дрібно нарізаємо.

Беремо каструльку. В неї рис і воду. Відварюємо до готовності. Далі дістаємо глибоку миску. У неї викладаємо фарш, капусту, відварений рис і поросяти, ягняти цибулю. Додаємо перець і солимо за смаком. Перемішуємо. З фаршу сформировываем котлетки/тюфтельки, які обвалюємо в заздалегідь насипаних у невелику тарілочку, панірувальних сухарях.

Дістаємо сковорідку, куди наливаємо трохи олії. Ставимо на плиту. Розігріваємо. Укладаємо сформовані котлетки. Обсмажуємо з кожної зі сторін. Обсмажуємо до золотистого кольору, але не до повної готовності. Знімаємо з вогню.

Далі необхідно змішати в мисочці томатну пасту і терту на дрібній тертці моркву. Після чого беремо форму і укладаємо туди запашні голубці /тюфтельки. Зверху поливаємо томатною пастою з морквою. Ставимо в духовку і готуємо ліниві голубці при 180 градусах. Час готування приблизно 45 хвилин.

Дивіться також:  Плов з яловичиною

Після закінчення зазначеного часу ліниві голубці готові. Дістаємо їх з духовки, присипаємо зеленню і подаємо на стіл. Заправляють будь голубці по традиції сметаною! А ми бажаємо Вам приємного апетиту!