Блюдо, приготоване з тефтелькою і різнокольорових овочів, виходить дуже яскравим, ситним і легким.
Інгредієнти
невеликі баклажани — чотири штучки | |
не дуже великий кабачок або цукіні — один | |
зелена цибуля — один пучок невеликого розміру | |
великі часточки часнику очищені — два зубця | |
великі помідори ароматні з м’ясистою м’якоттю — три штуки | |
перець солодкий — по половині жовтого і червоного болгарський червоний, жовтий | |
великий лук салатний білий — одна головка | |
тонкомолотий перець чорний — на свій смак | |
мелкомолотая сіль кам’яна — на свій смак | |
велика соковита морква — одна | |
добірне яйце сире куряче — одне яйце для тефтелькою | |
домашній фарш з телячого м’яса — 400 г для тефтелькою | |
ароматне масло рослинне — три ст. ложки |
Капоната – це традиційне сицилійське блюдо, на вигляд нагадує овочеве рагу з баклажанів, томатів, кабачків або інших овочів. Капоната з тюфтелькою — блюдо, приготоване різнокольорових овочів і м’ясними кульками, виходить дуже яскравим, ситним і легким.
Покроковий рецепт
Спочатку почистити моркву і перець, дрібно порізати кубиками. Порізати салатний цибулю. Викласти ці овочі в глибоку велику сковорідку, підготовлену заздалегідь і на рослинному маслі обсмажити.
Промити баклажани і молодий кабачок, потім кубиками маленького розміру нарізати баклажан, кабачки порізати крупніше. Взяти помідори нарізати подрібніше. Відправити все в сковорідку до інших нарізаним компонентів, перемішати і продовжити готування. Рекомендується додатково влити в сковорідку трохи питної води, так як це дозволить уникнути пригорання овочів.
Поки в сковороді готуються вищеназвані овочі, необхідно зайнятися приготуванням тефтелькою. Для цього в миску викласти домашній фарш з телячого м’яса, додати перчик, трохи солі, рубаний часник і сире яйце. Руками перемішати м’ясну масу і з неї сформувати кульки невеликого розміру.
Обсмажити на окремій сковороді тефтелі.
Потім у сковорідку, де гасяться всі овочі, додати ще трохи кип’яченої води, все перемішати. Додати тефтелі. Посуд закрити кришкою і тушкувати хвилин двадцять інгредієнти.
Далі у сковорідку додати трохи перцю, а також сіль. Посипати приготоване блюдо рубаною зеленню, потім подавати до столу.