Тефтелі з картопляним пюре і брусничним джемом

Смачне, просте блюдо з родзинкою.

Інгредієнти

хлібні крихти білого хліба — 4 ст л
молоко або вода — 4 ст л
м’ясний фарш — 500 г наполовину складається з свинини і телятини або яловичини
ріпчаста цибуля — 1 цибулина
куряче яйце — 1 шт
мелений білий перець — 1 год л
чорний перець — 1/4 год л
вершкове олію — 2 ст л
запашний перець — 3-4 шт
курячий або яловичий бульйон — 300 мл
кукурудзяний крохмаль — 2 ст л розведений невеликою кількістю води
вершки (жирність 20% — 200 мл
соєвий соус — 1,5 год л

Як приготувати Тефтелі з картопляним пюре і брусничним джемом

Класичне поєднання тюфтельок, картопляного пюре і брусничного соусу. Улюблене багатьма блюдо.

Покроковий рецепт

Для початку необхідно покласти в посуд хлібні крихти і додати туди молоко.

Далі слід цибулю очистити від шкірки і натерти його на тертці в пюре. В приготовлену ємність необхідно покласти фарш, додавши туди хлібні крихти, які ввібрали молоко, пюре з цибулі, яйце. Також подрібнити і додати туди ж всі приготовані види перцю і сіль.

Потім перемішати отриману масу до однорідного стану. З отриманої маси зробити тюфтельки. Потім сирі тефтелі можна підсмажити на сковороді, однак тоді вони втратять свою форму і в соусі виявляться шматочки цих тюфтельок, що негативно позначиться на зовнішньому вигляді страви.

Тому можна зберегти форсу тюфтельок наступним чином. Слід зазначити, що на смак тефтелек дані дії ніяк не вплинуть. Слід взяти деко і укласти на нього харчову алюмінієву фольгу. Потім, необхідно столовою ложкою взяти фарш і руками, попередньо змоченими в прохолодній воді, сформувати тефтельку і покласти сформовану тефтельку на деко.

Дивіться також:  Тефтелі в томатному рагу

Такі дії необхідно проробити з усім приготованим фаршем, потім покласти їх на деко. Далі слід розігріти духовку приблизно до 220 градусів і, поставивши тефтелі на середній рівень, готувати їх близько двадцяти хвилин. Якщо тефтелі за цей час до кінця не просмажиться, то можна посмажити їх на сковорідці до готовності.

Далі потрібно приготувати вершковий соус. Для соусу потрібно яловичий або курячий бульйон, розчинений кукурудзяний крохмаль. Потім налити в каструлю бульйон, розчин кукурудзяного крохмалю і варити до кипіння. При цьому, необхідно заважати рідину і, тим самим, довести рідину до більш загустів стану. Після цього необхідно додати вершки з соєвим соусом і отриману суміш ретельно перемішати і варити протягом приблизно двох або трьох хвилин.

Потім слід помістити на сковороду вершкове масло і смажити тефтелі до утворення скоринки тюфтельки. Після цього слід покласти тефтелі в каструлю з соусом і варити їх в соусі близько двох-трьох хвилин, потім зняти з вогню.

З цими тюфтельками можна подавати картопляне пюре і джем з брусниці. Також до цього блюда подається вершковий соус.