Фаршировані перці на здоровя

Рецепт дуже простий у приготуванні і не вимагає багато часу. При наявності об’ємної посуду можна нагодувати велику кількість народу якісною їжею.

Інгредієнти

перець болгарський — 7-9 штук залежить від розміру, колір може бути будь
фарш домашній — 500 гр. підійде з яловичини або курячий
рис бурий — 200гр. в сухому вигляді
зелень петрушки і селери — 6-7 гілочок зміна кількості не позначиться на смаку страви
цибулина — 1 штука середнього розміру
яйце — 1 штука сире
молоко — 100 грам
перець, сіль — за смаком

Як приготувати Фаршировані перці «на здоров’я»

Для приготування фаршированих перців буде потрібно стандартний набір інгредієнтів, але внісши деякі зміни можна отримати більш корисне і смачне блюдо. Для цього рецепта замість білого беремо бурий рис, який додасть страві легкість і більш виражений смак. Використання молока в приготуванні прибере можливу гіркість перцю, особливо це актуально для зелених сортів.

Покроковий рецепт

Рис відчинити до готовності в солоній воді. Перець вимити, зрізати верхню частину і натерти крупною сіллю. Кришечки залишити. У блендері або за допомогою ножа подрібнити зелень і цибулю.

У ємності змішати фарш, рис, отриману суміш із зелені з цибулею і додати яйце.

Отриманою сумішшю начинити кубушки з перців і помістити їх в глибокий сотейник або каструлю з широким дном. Додати в ємність невелику кількість води, а кожен перець полити молоком.

готувати 60-90 хвилин

Закрити кубушки кришечками від перців, накрити сотейник і довести до закипання, потім зменшивши температуру до мінімуму тушкувати до готовності 60-90 хвилин.

Ось таке блюдо виходить. Сподіваюся вам сподобається.

Дивіться також:  Ліниві голубці