Свинина по-старопольски з цибульним конфітюром під грибним соусом

Свинина виходить казково ніжною, а цибуля надає їй незвичні нотки солодкуваті

Інгредієнти

Свинина — 800 гр. Найкраще ошийок
Цибуля — 3 шт.
Гриби — 300 гр. в моєму випадку були польські, заморожені
Вершки 18% — 100 гр.
Сіль, перець, трави — 10 р.
Олія для смаження — 10 р.

Як приготувати Свинина по-старопольски з цибульним конфітюром під грибним соусом

Важко приготувати свинину так, щоб вона танула в роті. Але мені вдалося! Спасибі моїй польської подрузі за підказку) правда, рецепт трохи змінила. Мої чоловіки були в захваті, а синулька – ой!, ще той вередник.

Покроковий рецепт

Свіженьку (або розморожену) свининку ополоснути і висушити паперовим рушником. Поки наша сковорідка нагрівається на сильному вогні разом з маслом, мяско ріжемо на стейки поперек волокон, шириною десь 1 див. злегка Присипати сіллю і перчиком. Відмінно)

Обсмажуємо на сильному вогні з обох сторін близько 5-7 хвилин до красивого золотистого кольору.

Кожен обсмажений шматочок акуратно кладемо в каструльку з товстим дном. І тим часом ріжемо цибульку півкільцями. Холь сльози котяться, потерпіть — страва того варто) Повірте

На тій же сковорідці обсмажуємо цибулька. Приправляємо. Можна додати каррі, тоді колір буде ще кращим)

У каструльку з м’ясом підлити близько 100 мл окропу і поставити тушкувати на повільний вогонь. Зверху викласти наш карамелізований цибулю. І залишаємо гаситься в спокої до готовності, 30-40 хв.

Принадність) тепер у нас є час на приготування соусу. Якщо у вас свіжі гриби — часу буде потрібно трохи більше, я використовувала заморожені попередньо проварені. У сотейничке злегка підсмажуємо половинку цибулини, порізану на кубики, і додаємо подрібнені гриби, солимо, перчимо. Тушкуємо до готовності, може знадобитися трохи води.

Дивіться також:  Свинячі ребра з овочами

Коли гриби будуть готові, подрібнюємо блендером їх в пюре. Знову повертаємо на плиту і вливаємо вершки. Мммм ідеальне поєднання) Нехай трошки кипнет і соус ГОТОВИЙ!

Ось і всі чудеса! Збираємо всіх учасників на тарілочці) шматочок ніжною свинини, сверхе цибульний конфітюр і поряд самий грибний з усіх грибних соусів. Для особливо голодних можна приготувати гарнір у вигляді відвареного рису або булгуру. Блюдо досить таки ситне, тому краще його не їсти після 18.00)