Свинячий шашлик на мінеральній воді

У дворі пахне шашличком. Папа знову у мангалу. У недільний день ми вирішили влаштувати свято і побалуватися запеченим м’ясом. Саме запеченим, а не смаженим. Одним з найважливіших етапів приготування, є підготовка вугілля і маринаду.

Інгредієнти

Свинина 2 кг шийна частина
Ріпчаста цибуля — 10-12 головок середнього розміру
Мінеральна вода — 1,5 л
Спеції — за смаком сіль, запашний перець, чорний перець горошком, базилік, кардамон, щіпка імбиру, лавровий лист, паприка
Сіль — 50 г
Зелень — за смаком

Як приготувати Свинячий шашлик на мінеральній воді

Шашлик – не просто смачна страва, це ціла історія, творчий процес, сімейна традиція. Щоб м’ясо вийшло ідеальним, соковитим, м’яким, прожареним, і в той же час не пересушеним, необхідно відповідально підійти до маринаду. Давайте приступимо до підготовки, покроково виконаємо всі етапи.

Покроковий рецепт


Підготуємо всі необхідні інгредієнти, а саме: свинину і цибулю. Я взяла ошийок. Вважаю шийну частину найбільш вдалою для шашлику. Шматочки виходять в міру жирне, соковиті, ніжні.

Очищаємо цибулю. Нарізаємо кільцями, товщиною 2-3 мм.

Нарізаємо найсвіжішу свинину шматками середньої товщини, попередньо промивши м’ясо проточною водою. Відправляємо в глибоку чашу до цибульним колечка. Відставляємо в сторону, займемося маринадом.

До м’яса додаємо трави, приправи, зелень, цибулю. Спеції додаються за смаком. Спеції, які я використовувала: сіль, запашний перець, чорний перець горошком, базилік, кардамон, щіпка імбиру, лавровий лист, трохи паприки. Щедро посипаю майбутній шашличок, заливаю мінеральною водою.

Перемішую м’ясо руками, добре віджимають. Відправляю маринуватися на ніч.

Нанизываю м’ясо на шампур, чергуючи з цибулею.

Залишки маринаду я зливаю в пляшку. Проколюю голкою невеликі отвори в кришці. Ця суміш нам знадобитися для того, що б поливати наше м’ясо в процесі приготування.

Дивіться також:  Стейк-гриль з яловичини з травами, запечений у фользі

Відправляємо свинину запікатися на мангал. В ідеалі краще використовувати готове деревне вугілля. Накладати дров я буду багато, що б жар був хороший.


У процесі запікання необхідно бути уважним і вчасно гасити полум’я вогню. Шашлик смажиться виключно на вугіллі. Перевертаємо шампури по мірі необхідності. Достатньо 20 хвилин для того, що б м’ясо ідеально пропеклося. Даний спосіб дуже простий, доступний, на мій погляд, самий вдалий. Шашличок завжди виходить дивовижним.
Приємних і смачних Вам свят. Готуйте із задоволенням!