Лагман смажений по-узбецьки

Лагман швидше за все походить від спотвореного слова «люмян», розтягнуте тісто.Якщо в розтягнутому тесту додати смачну смажену підливу з м’яса і овочів, вийде смачний «ковурма лагман». Скуштуємо?

Інгредієнти

Для підливи
М’ясо яловиче — 600 гр
Цибуля ріпчаста — 300 гр
Картопля — 300 гр
Морква — 300 гр
Перець болгарський — 200 гр
Томат — 150 гр
Баклажан — 200 гр
Олія соняшникова — 150 гр
Сіль — 35 гр
Перець гострий червоний — 35 гр
Кумін (зіра) — 15 гр
Основа
Локшина середньої товщини — 700 гр
Зелень кінзи — 50 гр

Як приготувати Лагман смажений по-узбецьки

У глибоку давнину китайці придумали нескладне блюдо, витягнуту локшину змішали з м’ясною підливою, вийшов лагман. Кочові племена і міжусобні війни підхопили це смачне і ситне блюдо, «рознесли» його по світу. Саме таким чином традиція готувати лагман потрапила в Середню Азію, він увійшов у меню народів цих країн, і тепер узбеки, киргизи, казахи, таджики вважали лагман невід’ємною частиною своєї національної кухні. Традиційно лагман готують з баранячого або яловичого м’яса, так як народи Середньої Азії мусульмани, і свиняче м’ясо в їжу не вживають. Існує величезна безліч рецептів лагмана – сюйру, гуйру, ковурма, але всі вони об’єднані загальним принципом – тягнутий локшина доповнюється смачною м’ясною підливою. При чому якщо підливу зробити рідкою, то і лагман вийде у вигляді першого страви, а якщо обсмажити без бульйону, то вийде смажений лагман. Певного набору овочів для підливи теж не існує, в неї можна класти будь-які овочі і бобові, велика кількість спецій і зелені. Як приготувати лагман в домашніх умовах? Розповімо.

Дивіться також:  Шніцель

Покроковий рецепт

Приготуємо продукти для лагмана.

М’ясо промиємо в проточній воді, наріжемо тонкими довгими смужками.

М’ясо злегка обсмажимо в казані в гарячому соняшниковій олії, потім додамо трохи води, щільно закриємо кришкою.

Підготуємо овочі для підливи. Моркву, цибулю, картоплю очистимо від шкірки, ретельно промиємо.

Овочі дрібно наріжемо.

Нарізану цибулю викладемо в казан з м’ясом.

Як тільки цибуля стане прозорим, викладемо в казан моркву, додаємо томат, перемішати.

Тепер додамо до овочів нарізану картоплю.

Коли овочі майже готові, додаємо нарізані тонкими смужками болгарський перець і баклажан. Підливу посолити, поперчити, додамо кумін (зіру).

Закипятим воду в каструлі, додаємо дрібку солі, щоб з води вийшов кисень, у воду наллємо трохи олії соняшникової. Викладемо в киплячу воду переломленную навпіл локшину. Відваримо її готовності відкинемо на друшляк.

Формуємо готову страву. У роздавальну викладемо на тарілку порцію локшини, зверху кладемо м’ясну підливу, щедро прикрашаємо лагман подрібненою зеленню кінзи. Подаємо на стіл. Приємного апетиту!