Класичний гювеч з свинини

Особливість такого болгарського страви полягає в тому, що його треба гасити в горщику з якими-небудь овочами

Інгредієнти

солодкий перець болгарський — три штуки
м’якоть свинини без кісток — 540 г
свіжа зелень рубана будь — яка- на свій смак
горошок зелений свіжий — 320 г
сіль — на смак
баклажани великі — дві штуки
ароматне масло рослинне будь — що на свій смак
спеції будь-для страв із свинини — на свій смак
великі помідори найсоковитіші — три штуки
великі часникові часточки, очищені — п’ять штук
великі бульби картоплі — шість штук
білий салатний цибуля великий — одна штука

Як приготувати Класичний гювеч з свинини

Таке традиційне болгарське блюдо, як гювеч готується з м’якоті баранини або свинини найкращої якості, причому бажано використовувати парне м’ясо. Особливість такого болгарського страви полягає в тому, що його треба гасити в горщику з якими-небудь овочами, наприклад, зеленим горошком, болгарським перцем, картоплею і стручкової квасолею. Якщо знайти горщик для запікання не вдалося з якихось причин, то можна використовувати невелику форму з самими високими стінками.

Покроковий рецепт

Починати готування такого відомого м’ясної страви необхідно зі свинячої вирізки, яку слід дуже ретельно промити, а потім обсушити гарненько. Як тільки свинина підсохне, її потрібно буде нарізати шматочками невеликого розміру.

Далі, прогріти в самій важкій сковороді ароматне масло і викласти м’ясо, потім до напівготовності обсмажити шматочки свинини з усіх сторін при періодичному помішуванні, а на цей процес може піти приблизно десять хвилин.

В цей же час можна зайнятися приготуванням овочів, які попередньо потрібно вимити і почистити, потім теж нарізати приблизно однаковими кубиками.

Дивіться також:  Ватрушки з мясом

Підготувати саму глибоку вогнетривку посудину, яку заздалегідь слід змастити будь-яким маслом або кулінарним жиром, потім шарами довільно викласти в неї всі нарізані компоненти, в тому числі і свіжий зелений горошок.

Приправити компоненти перцем і спеціями, на свій розсуд посолити, після цього залишити на столі форму хвилин на п’ятнадцять, потім перемішати все і збризнути невеликою кількістю масла.

Далі, форму зі шматочками свинини та іншими нарізаними компонентами щільніше закрити харчовою фольгою і хвилин на двадцять відправити у добре прогрітий духовку, запікати при двохстах градусах.

По закінченні вищевказаного часу видалити харчову фольгу і ще хвилин на двадцять при тій же температурі запікати гювеч, потім у гарячому вигляді це ароматне блюдо подавати до столу.