Запечена картопля з стегнами курки в духовці

Дуже швидко і смачно, а головне ситну вечерю для всієї родини.

Інгредієнти

картопля — 2 кг
стегна курячі — 1,5 кг
цибуля — 2 шт
сир — 150 гр
майонез — 200 мл
спеції для курки — 20 гр
спеції для картоплі — 20 гр
сіль — за смаком
перець чорний мелений — за смаком

Як приготувати Запечена картопля з стегнами курки в духовці

На просторах інтернету є безліч рецептів приготування картоплі з куркою (стегна, гомілки, крила). У кожної господині свій особливий підхід. Всі інгредієнти можна купити в найближчому магазині. Стегна не маринуємо, можна трохи присолити, додати спеції прям хвилин на 10 ( за бажанням).

Покроковий рецепт

Стегна миємо, розрізаємо навпіл. Складаємо половинки в глибоку тару (каструлю або таз) і додаємо сіль, перець і спеції. Все перемішуємо і перекладаємо на деко.

Цибулинки чистимо, миємо й нарізаємо півкільцями (дрібнити не потрібно). Викладаємо на стегна. Краще якщо ви кожну смужку цибулинки відокремте один від одного і акуратно викладіть по всій площі.

Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кругляшками, відправляємо в каструлю і додаємо спеції для картоплі і сіль. Ретельно перемішавши викладаємо шарами.

Змащуємо картоплю майонезом, жирним, рівномірним шаром.

Сир тремо на крупній тертці.

У розігріту духовку ставимо деко на 40 хвилин.

Дивіться також:  Київські котлети з зеленню і смородиною