Картопля по-селянськи з соусом

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Цей картоплю полюбить вся сім’я, тому що він незвичайно смачний!

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
картопля — 1 кг
оливкова олія — 5-6 ст. л.
сіль, перець, часник — за смаком
сметана — 200 гр.
соус
томатна паста — 100 гр.
соус

Як приготувати Картоплю по-селянськи з соусом

Це страва з картоплі готується дуже просто, картопля запечена в духовці виходить з хрусткою скоринкою, а соус надає йому особливого смаку.

Покроковий рецепт

1


Для початку нам потрібно підготувати продукти: картопля, оливкова олія, сіль, перець і часник.
А також, для соусу нам знадобиться сметана, томатна паста (можна замінити кетчупом, але з пастою соус виходить смачніше), сіль і часник.

2

Потім картоплю необхідно дуже добре вимити, так як ми будемо запікати картоплю разом з шкіркою.
Далі порізати картоплю на 8 шматочків.

3

Коли весь картопля порізаний необхідно приготувати заправку.
Візьміть оливкова олія, сіль, перець і перемішайте, потім видавіть в цю масу часник, все добре ще раз перемішайте.

4



Потім кожен шматочок умочити в соус і викласти на деко.
Всі залишки соусу вилити зверху на картоплю.
Запікати в духовці 50 хвилин.

5



Доки картопля запікається в духовці, нам потрібно приготувати сметанний соус, який буде подаватися разом з картоплею.
Отже візьмемо сметану, томатну пасту, сіль і часник, все добре перемішати і соус готовий.
(до речі, такий соус також підходить і до м’яса)

6

Дістаємо картоплю з духовку, викладаємо на тарілку і можна подавати на стіл. (картопля подавати тільки гарячим, інакше він не буде хрустіти)
Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Міні-бутерброди — Божа корівка