Свинина в гострому абрикосовому соусі

Як приготувати Свинина в гострому абрикосовому соусі

Це святкове блюдо зі свинини в гострому абрикосовому соусі готується досить швидко, а подавати його рекомендується в гарячому вигляді.

Інгредієнти для абрикосового соусу:

– джем абрикосовий (145 м);

– мелений перець чорний (за смаком);

– солодка гірчиця зернова (28 г);

– тертий хрін (27 г);

– тонкомолота сіль кам’яна (за смаком).

Основні інгредієнти:

– соус табаско (три краплі);

– гірчиця в порошку (12 м);

– філе свинини (1,2 кг);

– масло кунжутне (16 мл);

– густий соус соєвий (28 мл);

– великі часникові очищені часточки (три штуки);

– дезодорована олія кукурудзяна (24 мл);

– херес (36 мл);

– мелений корінь імбиру (18 м).

У миску влити кунжутна і кукурудзяну олію, додати соєвий соус, херес і табаско, потім насипати мелений імбир і суху гірчицю. Дрібно натерти часник і відправити його в цю ж посуд, ретельно перемішати інгредієнти, тимчасово відставити ємність з приготованим пряним маринадом в бік.

Гарненько промити свинину, перекласти її в посуд з приготованим пряним маринадом, закрити харчовою фольгою і на всю ніч відправити в холодильну камеру.

По закінченні вищевказаного часу перекласти свинину разом з маринадом у форму, закрити харчовою фольгою і відправити в духову шафу, розігрітий до двохсот градусів, запікати не більше однієї години.

З’єднати у вільній мисці всі інгредієнти з першого списку, збити їх блендером, потім посуд з свіжоприготованим абрикосовим соусом, накрити харчовою плівкою і ненадовго відставити в сторону.

Перекласти на велике блюдо приготовану свинину, нарізати її порційними шматками, полити ароматним абрикосовим соусом і в гарячому вигляді подавати до столу.

Дивіться також:  Курино-яловичі котлети на пару