Кнелі з фаршу індички з морквою та цибулею

Для приготування цього недорого страви однаково підійде курка або індичка. Обидва види м’яса вважаються дієтичним і легким. На приготування йде півтори години, але це того варто – блюдо дуже смачне.

Інгредієнти

Філе індички — 800 грам
Яйця — 2 штуки
Вершки — три ложки
Сухарі — три ложки
Цибуля зелена — кілька пір’я
Морква — 1-2 штуки
Сіль — за смаком

Як приготувати Кнелі з фаршу індички з морквою та цибулею

Для приготування цього недорого страви однаково підійде курка або індичка. Обидва види м’яса вважаються дієтичним і легким. На приготування йде півтори години, але це того варто – блюдо дуже смачне.

Покроковий рецепт

Філе індички нарізають шматочками і пропускають через м’ясорубку.

Змішують з сирими яйцями. Додають трохи вершків і будь-якої олії.

Цибулю дрібненько рубають. Морква чистять і натирають на тертці (можна її потім ще більше подрібнити ножем) Все це додають у фарш.

Сухарі вимочують у молоці і відправляють до отриманого м’ясного фаршу.

В каструлю вливають воду, доводять до кипіння, солять.

Потім починають зачерпують ложкою фарш і за допомогою другої ложки формують довгастої форми котлетку (форма кнелі трохи нагадує яйце).

Кнелі (прям з ложки, т. к. фарш рідкуватим) опускають в киплячу воду. При цьому тихий вогонь – вода не повинна вирувати.

Варять кнелі десять хвилин. Про їх готовність скаже те, що вони затверділи і спливли на поверхню.

Перед подачею кнелі остуджують, поливають зверху будь бульйоном або соусом. Можна подавати як самостійне блюдо, приготувати з них суп, або подавати з гарніром.

Дивіться також:  Смажений стейк зі свинини на грилі