Картопля зі свининою і цибулею в духовці

Соковите ароматне блюдо для святкового столу або на кожен день.

Інгредієнти

Картопля — 5-7 великих шт.
Цибуля — 2 шт.
Свинина — 500-800 гр.
Сіль, перець, спеції — за смаком

Як приготувати Картоплю зі свининою і цибулею в духовці

Просте поєднання продуктів, але на виході отримуємо шалено смачне блюдо. Свинину необхідно брати з прожилками сала, тоді м’ясо не буде сухим, а картоплю і цибулю вийдуть соковитими і не пригорять.

Страва не для правильного харчування, але від нього неможливо відірватися.

Варіацій приготування багато, можна додати в кінці запікання тертий сир, помідори, соуси і т. д., але мені здається класичний рецепт краще всіх.

Покроковий рецепт


Картопля очистити і нарізати уздовж на чотири частини, як по-селянськи.

М’ясо нарізаємо на середні шматочки довільної форми на деко і відправляємо до картоплі.

Лук очищаємо і ріжемо півкільцями і змішуємо з іншими залишають.

Додаємо сіль, перець, спеції. Я завжди додаю прованські або італійські трави, шалено смачно і ароматно виходить. Перемішуємо і відправляємо в духовку на 45-50 хвилин на 180 градусів.

За 5 хвилин до закінчення приготування для отримання скоринки можна включити режим конвекції або обдування в духовці, якщо такої функції немає тоді відключити нижній нагрів а збільшити верхній.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Яловичина зі стручковою квасолею в гострому маринаді