Шурпа з баранини в казані по-узбецьки

Прекрасне перше блюдо узбецької кухні.Ситний і поживний суп. Містить багато вітамінів. Не складно готується, під силу навіть початківцем хазяєчці.

Інгредієнти

Баранина — 800 г
Ріпчаста цибуля — 2 шт
Картопля — 4 шт
Морква — 1 шт
Помідори — 3 шт
Червоний болгарський перець — 3 шт
Рослинне масло — 80 г
Коріандр — за смаком
Зіра — за смаком
Зелень кінзи — 1 пуч
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком

Як приготувати Шурпа з баранини в казані по-узбецьки

У країнах Азії дуже популярно таке перше блюдо, як Шурпа. Традиційно його готують з використанням баранини. Це своєрідний овочевий суп. Дуже наваристий, ситний та ароматний. Якщо шурпу приготувати на відкритому вогні, на багатті або спеціальному вогнищі, що найчастіше і використовують азіатська національна кухня, страва виходить просто неймовірне на смак. Хочу поділитися з вами самим простим рецептом шурпи, за яким ви прекрасно зможете приготувати в домашніх умовах.

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти і сміливо приступайте до приготування. М’ясо баранини краще взяти реберця з жирком. Бульйон вийде більш наваристим і поживним.

М’ясо промийте і поріжте на шматочки. Потім скиньте в казан, злегка обсмажте в невеликій кількості рослинного масла. Потім залийте окропом і нехай відварюється на невеликому вогні приблизно 1 годину 20 хв. М’ясо молодої тварини досить варити 1 годину.

Поки відварюється м’ясо, підготуйте овочі. Візьміть червоний болгарський перець (паприку). Видаліть плодоніжку і насіння з перегородками. Поріжте навпіл і промийте.

Почистіть цибулю. Одну головку залиште в цілому вигляді, а решту порізати ножем на дрібні кубики.

Почистіть моркву і нарізати великими шматочками.

Свіжу зелень кінзи добре промийте і дрібно покришіть.

Дивіться також:  Деруни з тертої картоплі або російські чіпси

Помідори промийте і розріжте навпіл.

Почистіть картоплю і так само поріжте навпіл, або на кілька шматків, якщо бульби занадто великі.

Коли м’ясо буде майже готове, скиньте в казан нарізані моркву, цілу головку цибулі і помідори. Нехай все кипить хвилин 15.

На наступному етапі Додаєте картоплю, болгарський перець, накрошенные цибулю і зелень. Всипте коріандр і щіпку зіри. Посоліть за смаком і додайте чорного меленого перчика. Відварюйте до готовності картоплі.

Готовий суп — шурпу розлийте по тарілках і подавайте до столу. В Азії для таких страв використовують узбецькі національні глибокі чашки, які називаються каса. До супчику подайте гострий перчик, часник, гіркий перець. Блюдо просто смакота. Прекрасно підійде і на обід, і на вечерю. Хоча воно відноситься до перших страв, але воно містить великий набір вітамінів, дуже ситна та поживна і його можна подавати без другого. В азіатських країнах шурпу можна покуштувати в будь-якому кафе. Готуйте для сім’ї, пригощайте друзів. Іноді шурпу готують відразу гострою стравою, додавши в бульйон стручок гострого перцю. Але це на любителя. Разом з паприкою можете додати зелений або жовтий болгарський перець. Все на ваш розсуд. Приємного апетиту!