Картопля з сиром і зеленню в духовці

Печена картопля з сиром в духовці — апетитний гарнір на швидку руку!

Інгредієнти

Масло вершкове — 20 г
Кріп — невеликий пучок
Картопля — 6 шт.
Паприка — за смаком
Морська сіль з прованськими травами — за смаком
Сир — 50 г
Суміш перців — щіпка
Рослинне масло — опціонально

Як приготувати Картоплю з сиром і зеленню в духовці

Запечена картопля з сиром і зеленню – ніжний і смачний гарнір з простих інгредієнтів. Блюдо легке в приготуванні, ароматне і злегка пікантне. За бажанням, начинку можна додавати різні спеції – від сухого часнику до каррі.

Покроковий рецепт

Дрібно подрібнити пучок кропу.

Змішати рубану зелень з морською сіллю, сиром, прованськими травами, м’яким вершковим маслом і сухим часником — за бажанням. Гарненько перемішати начинку і настояти протягом п’яти хвилин.

Тим часом потрібно очистити і вимити картоплю і висушити паперовими кухонними рушниками і посипати сіллю, прованськими травами і паприкою. Викласти картоплю в змащену маслом форму для запікання і збризнути коренеплід маслом оливи зверху.

Викласти сирну начинку на половинки картоплі і відправити блюдо в духовку на півгодини. Орієнтуватися в часі запікання потрібно на м’якість картоплі і рум’яність сирною «шапочки».

Страва готова! Залишилося викласти гарнір на тарілку і подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Запіканка Мрія фермера з фаршу і картоплі