Булгур з печерицями

Час приготування: 35 хвилин

О, булгур… Улюбленець східної кухні…

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Булгур — 200 грам
Печериці — 200 грам
Морква — 1 штука (середня)
Цибуля ріпчаста — 1 штука (середня)
Вода — 400 мілілітрів
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Масло топлене — 20 грам
Можна використовувати будь-яке, на якому готуватимете

Як приготувати Булгур з печерицями

У цьому рецепті описано приготування дуже смачного і поживного страви, з використанням незвичній для нашої території крупи і грибів.

Покроковий рецепт

1

Підготовка інгредієнтів: почистити моркву і цибулю, помити (та, якщо потрібно, почистити) гриби, відміряти потрібну кількість булгуру і води, спецій і масла.

2

Нарізати цибулю. В цьому блюді доречніше буде нарізати середнім кубиком (або трохи менше).

3

Порізати моркву. Теж кубиком, але дрібним.

4

Порізати печериці. У цьому рецепті гриби можна різати як завгодно, мені подобається часточками: кожен гриб на 1/4 і ще на 3 частини.

5

Поставити сковороду на середній вогонь (або трохи повільніше), розтопити масло (якщо у вас рослинна, то розігріти). Додати в масло цибулю і моркву, перемішати і злегка обсмажити. Приблизно 5-7 хвилин. Я спочатку кладу цибулю, а через пару хвилин моркву, і ще 5 хвилин обсмажую разом.

6

Додати до овочів печериці. Перемішати. Накрити кришкою і залишити хвилин на 5-7. Гриби не потрібно смажити, нехай просто дадуть воду і трохи підрум’яняться.

7

Перемішати ще раз. Розсунути до країв гриби з овочами. У центр викласти булгур (я поклала ще трохи олії, оскільки ця крупа дуже любить вершкове масло, добре з ним сполучається) і обсмажити помішуючи до легкого горіхово-вершкового запаху.

8

Влити воду, додати сіль і перець, перемішати і накрити кришкою. Готувати не відкриваючи кришку, до повного вбирання і випаровування води.

9

Коли води не залишиться, перемішати і дати трохи настоятися під кришкою.

10

Через 10-15 хвилин можна подавати 🙂 Приємного апетиту!

Дивіться також:  Смажена картопля з грибами

Я люблю цю страву їсти просто так, як воно є…Можна додати зелені або овочевий салат, теж буде смачно.