Солянка домашня з яловичини з ковбасами

Ідеальний варіант, якщо в холодильнику завалялися різні залишки ковбас, пару огірочків і маслин.

Інгредієнти

яловичина — 700 гр
мисливські ковбаски — 200 гр
шинка — 150 гр
салямі — 250 гр
огірки — 300 гр
маслини — 200 гр
цибуля — 2 шт
морква — 2 шт
перець болгарський — 1 шт
лимон — за смаком
сіль — за смаком
перець — за смаком
помідор — 1 шт

Як приготувати Солянка домашня з яловичини з ковбасами

Солянка – споконвічно російська страва. Різновиди солянки бувають різні — рибні, м’ясні, грибні і т. д. Вашій увазі пропонується класична домашня солянка з м’ясом яловичини і трьома видами ковбас.

Покроковий рецепт

Крок 1. Готуємо продукти, які стануть в нагоді в ході виконання солянки.

Крок 2. Розморожуємо м’ясо. Беремо каструлю, наливаємо холодну воду, солимо, додаємо м’ясо, лавровий лист, очищений цибулю і моркву за бажанням для насиченості бульйону.

Крок 3. Нарізаємо інгредієнти. Мисливські ковбаски ріжемо кружальцями, салямі ріжемо соломкою, шинку ріжемо на маленькі шматочки. Огірочки ріжемо круглешками і навпіл. Для засмажки ріжемо цибулю півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці. Ріжемо на часточки помідори і болгарський перець. Маслини нарізаємо на круглі часточки. Обов’язково потрібні маслини без кісточок.

Робимо засмажку. У сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо його, додаємо нарізану півкільцями цибулю. Смажимо хвилин 5, додаємо моркву, натерту на тертці. Смажимо 7 хвилин. Додаємо болгарський перець і нарізаний помідор. Трохи солимо, перчимо. Через 7 хвилин вимикаємо сковороду.

Через півтори години, м’ясо в бульйоні має зваритися. Потрібно витягнути шматок м’яса і нарізати його на часточки. Готовий бульйон процідити, витягнути варену цибулину і моркву з бульйону. Додати в суп нарізане м’ясо, ковбасу, зажарку і мариновані огірки. Варити 12 хвилин.

Дивіться також:  Суп для схуднення з селерою

Крок 6. Вимкнути плиту, дати настоятися. Закинути в суп маслини і соус, в якому вони були. Додати лимон і сметану за смаком. Приємного апетиту!