Суп-пюре з сочевиці

Ніжний, вершковий — сочевичний суп стане вашим фаворитом. А приготувати його простіше простого!

Інгредієнти

Сочевиця — 250 гр
Вода — 600 мл
Картопля — 2 шт.
Цибуля — 0,5 шт.
Вершки 20% — 100 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Суп-пюре з сочевиці

Суп-пюре простий у приготуванні. Сочевиця – корисний продукт, багатий білком і харчовими волокнами. Страви з сочевицею легко засвоюються. З сочевиці готують салати, гарніри, але особливо смачним виходить суп.

Для цього супу ви можете вибрати будь-який вид сочевиці. Тільки майте на увазі, що деякі сорти розварюються довше. А, наприклад, червона або жовта чечевиця готуються дуже швидко.

Покроковий рецепт

Сочевицю промити, залити холодною водою і поставити на вогонь. Картоплю і цибулю почистити, нарізати на часточки.

Коли сочевиця закипить, додайте овочі, зменшіть вогонь і варіть до готовності. Вода повинна трохи покривати продукти. Якщо вода википає, додайте трохи окропу.

Як тільки сочевиця з овочами розвариться, приберіть каструлю з вогню. Влийте вершки, посоліть і подрібніть все блендером до пюреобразного стану. Поверніть каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Суп готовий.

Розлийте суп по тарілках. Прикрасьте зеленню і подавайте з грінками або булочками.

Дивіться також:  Турецький томатний суп з сиром