Запечені овочі з фаршем

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Страва з овочів з фаршем виходить соковите, смачне, ситне і дуже корисне.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
картопля — 5 шт.
цибуля — 2 шт.
солодкий перець — 3 шт.
баклажани — 1-2 шт.
помідори — 5 шт.
фарш яловичий — 300 гр.
сметана, сіль, перець — за смаком
для соусу

Як приготувати Запечені овочі з фаршем

Ідеальне блюдо для тих хто любить корисну їжу, і овочі, які запечені в духовці.

Покроковий рецепт

1

Для початку необхідно підготувати всі продукти: картоплю, цибулю, фарш, солодкий перець, помідори і баклажани.

2

Далі, змащуємо деко олією і викладаємо яловичий фарш.

3

Рясно посипаємо фарш порізаною цибулею. Попередньо цибулю потрібно трохи віджати, щоб пустив сік.

4

Далі викладаємо нарізаний кружальцями солодкий перець.

5

Потім нарізаємо кружечками помідори і також їх викладаємо поверх перцю. Періодично всі верстви трохи підсолюємо.

6

Далі потрібно підготувати баклажани. Для цього баклажан необхідно очистити від шкірки і нарізати тоненькими кружечками і також викласти поверх помідорів.

7

Далі чистимо картоплю нарізаємо її тоненькими скибочками, в мисці добре посолити і перемішати і потім вкладаємо поверх баклажанів.

8

Далі готуємо соус: сметану змішати з сіллю, перцем, гірчицею і соняшниковою олією, додати трохи води, щоб соус був рідкий.

9

Поливаємо соусом картоплю.

10

Накриваємо картопля фольгою і ставимо в духовку на 50 хвилин.

11

За 5 хвилин перед вимиканням фольгу варто зняти, ще трохи прожарити, посипати кропом і подавати на стіл.
Блюдо виходить дуже смачним і соковитим.
Такий обід ідеально підійде любителям овочів.
Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Шурпа з баранини в казані по-узбецьки