Картопля запечена з сиром

Час приготування: 1 година

Якщо хочеться приготувати до отбивным або будь-якого іншого м’яса цікавий гарнір, то варто запекти картоплю по цьому рецепту. Страва сподобається своєю простотою і смаком.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
картопля — п’ять
цибулини — три
сир — шматок
олія оливкова — 2-3 ст. ложки
сметана — 100 г
зелений цибулька — кілька пір’я
перець з сіллю — за смаком

Як приготувати Картопля запечена з сиром

Запечена картопля в духовці дуже вигідну блюдо в плані економії часу. Сметана надає картоплі м’якість, а сир доповнює і роблять смак краще.

Покроковий рецепт

1

1. Картоплю промивають, очищають, ріжуть кружальцями. Цибуля очищають, нарізають кружальцями, сир подрібнюють аналогічним чином, а зелену цибулю дрібно шаткують.

2

2. Деко промащують маслом, перчать і солять, викладають зверху шаром сметану, далі – гуртки картоплі, знову змащують сметаною і викладають сир.

3

3. Готують двадцять хвилин при 200 градусах (духовку прогрівають заздалегідь).

4

4. Перед подачею запечену картоплю залишається посипати зеленою цибулькою, який додасть страві неповторного аромату.

Дивіться також:  Сирний салат з мандаринки і анансами